HDP´li Eraslan yangınla ilgili iddiaları sordu

HDP Hatay Ekoloji Komisyon Başkanı Nihat Eraslan, Samandağ´da başlayıp 5 gün süren yangınla ilgili bütün kamuoyunu rahatsız eden birçok şüpheli durum için soruların yanıtlanmasını istedi.

HATAY 19.09.2020 09:27:22 0
HDP´li Eraslan yangınla ilgili iddiaları sordu

Samandağ´da başlayıp, Antakya´da yerleşim bölgelerini tehdit eden, çıktıktan 5 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınının kamuoyunda dilendirilen iddialarla ilişkisini soran HDP´li Eraslan, iddiaların maden arama sahaları, ormanlık arazinin imara açılması ile aynı alanların inşaat ve turizm yatırımcılarının ilgilendiği iddialarını hatırlattı.

Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sermayenin iştahını kabartan bütün dünyadaki örneklerinde olduğu beni Amanos dağlarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığını belirten Eraslan, yaptığı yazılı açıklamada, “Bütün Türkiye´de 766.Hatay üzerinde 9 adet maden arama ihalesi 7 Eylül 2020 Pazartesi günü yapılırken ilginç bir tesadüf, Amanos´larda belli bir zaman ve yerleşim aralığında bir türlü söndürülmeyen yangınlar devam ediyordu. Dünya hem bitki örtüsü hem biyoçeşitlilik anlamında korunması öncelikli 20 bölgesinden biri olan bu dağların ve ormanlık arazilerin korunması ve gereken önlemlerin alınması noktasında ilgili bütün yetkililer sınıfta kalmıştır. Bilimsel donanım yetişmiş eleman ve teknik olanaklar bakımında algı mühendisliğinde doruğa çıkan anlayış 5 gündür devam eden ve yerleşim merkezlerine ulaşarak mahalleleri tehdit eden yangın söndürmekte dibe vurmuştur” iddialarını dile getirdi.

“Bu noktada bütün kamuoyunu rahatsız eden birçok şüpheli durum için yetkililere soruyoruz: Bu yangınların ve bir türlü söndürülememesinin tam da aynı günlere denk gelen maden arama ihaleleri ile ilişkisi var mıdır?” diye soran Eraslan, halk arasında her gün daha yüksek sesle dillendirilen bu bölgelerin ormanlık arazi vasfının kaybettirilmesi ve imara açılması yönündeki iddiaların aslı vaslı olup olmadığının da cevaplanmasını istedi.

Eraslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Birçok alt yapı eksiğine rağmen açılan Çevik – Arsuz otoyolunun devamı niteliğinde planlanan Arsuz Antakya otoyolu projesinin aslı ver mıdır? Son 10 yılda aynı zamanlarda çıkan ve müdahalesi geç yapılarak geniş arazilerin her türlü yaşama elverişsiz kılan yangın alanlarının inşaat ve turizm baronlarına peşkeş çekildiği iddialarının aslı var mıdır? Buradan bütün yetkililer sesleniyoruz: Yanan alanların ıslah edilmesi ve ekoloji dengenin bilimsel doğru uygun koşullarda yeniden dizayn edilmesinin takipçisi olacağız.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00