HDP´nin il kongresi yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay il örgütü yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. tek listeyle gidilen kongrede, HDP Hatay İl Örgütü eşbaşkanlığına Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant seçildi.

GÜNCEL 10.12.2019 13:29:28 0
HDP´nin il kongresi yapıldı

 

Antakya/SES

Salona 'Eş başkanlık mor çizgimizdir; Kadın katliamına karşı isyandayız; Baskılar bizi yıldıramaz' dövizlerinin asıldığı kongrede konuşan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, partisinin eşit, adil bir yaşamın mücadelesini verdiğini ifade etti. Toğrul, ülkenin tek adam rejimiyle yönetildiğini, Meclis´in işleyişini yitirdiğini ve OHAL´in kalıcılaştığı bir dönemin yaşandığını belirterek, faşizme karşı mücadelenin süreceğini kaydetti.
Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ise, Suriye´deki iç savaştan en fazla Hatay´ın etkilendiğini belirtti. İktidarın savaş politikalarının ekonomik krizi derinleştirdiğini anlatan milletvekili Oruç, erken yaşta emekliliğe takılanlar ve KHK ile görevlerinden uzaklaştırılanların hakları için mücadele edeceklerini söyledi. İzmir´de alevilerin evlerinin işaretlendiği belirten Oruç, Sivas ve Maraş olaylarının yeniden yaşatılmak istenildiğini savunarak, “Alevi sorunu tarihsel bir problemdir. Siyasi iktidarlar kendi sıkışmışlıklarını aşmak için kimi yaraları kaşır. Bunlardan en önemlilerden biri alevi sorunudur. Alevilere inançlarını yaşayacağı özgürce bir ortam yaratılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz' değerlendirmesini yaptı.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23