Hedef 500 bin imza

Kentin bozulan ekonomisini iyileştirmek için ulusal ve uluslararası her projeyi hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Halkı Hakkını İstiyor isimli imza kampanyasının 15

25.07.2017 11:27:37 0
Hedef 500 bin imza

Sadet Berkyürek/İskenderun

Sınırdaki savaşın ve kent nüfusunda anlamlı bir orana ulaşan mülteci yoğunluğunun yarattığı sorunlara ve algıya dikkat çekerek, ekonomik daralmayı “Hatay´da çok önemli iki ilçe var. İskenderun ve Dörtyol. Yatırımların yüzde 81´i bu ilçelere sıkışmış. Bu ilçeleri çıkarttığımız zaman Hakkari´den daha iyi değiliz” şeklinde özetleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın desteğiyle ilçelerde tanıtım toplantıları gerçekleştirilen, güçlü bir Hatay ekonomisine yönelik kampanyanın ilk ayağı dün başlatıldı. Kampanyanın ilk imzasını atan Başkan savaş, siyaset üstü olarak tanımladığı kampanya ile 500 bin imzayı aşmayı hedeflediklerini söyledi.
Gelecek nesillerin huzur ve mutluluklarına katkı sağlayacak ve kentin geleceği için çok büyük bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” isimli imza kampanyası projesini başlattıklarını açıkladı. Savaş, “Hatay´ın 4´üncü teşvik bölgesinden 5´inci teşvik bölgesine alınması için imza kampanyasını başlatıyoruz. Amacımız Hatay´ın ekonomisine canlılık kazandırmak” dedi.

“İmzamızı teşvik programı için atıyoruz”
Hatay´ın teşvik programına ihtiyaç duyduğunu anlatan ve imza kampanyasını tüm Hataylılarla paylaşarak sürdüreceklerini aktaran Savaş, Suriye´de yaşanan savaşın Hatay´daki 6 yıllık kayıplarını gidermede destek beklediklerini vurguladı. Savaş, şöyle konuştu: “İlimiz 6 yıldır komşumuzda süren savaştan çok etkilendi ve Hatay halkı ekonomik olarak kendi durumundaki illerinde gerisine düştü. Şuanda 4. teşvik bölgesindeyiz ancak 5. teşvik bölgesindeki illerden de gerisindeyiz. Hatay´ın 1 milyon 555 bin kişiye göre İller Bankası´ndan ve vergilerden gelen paylarla geçimini sağlarken Suriyeli vatandaşlarla birlikte 2 milyonun üzerinde insana hitap ediyoruz. Alt yapıda, kanalizasyonda, yağmur suyu şebekesi, isale hatları, arıtma tesisi, yollar, parklarda ve temizlikte iki milyon insana bakmakla mükellefiz. İlimiz bu durumdayken 4. teşvik bölgesi statüsünde 7637 lira kişi başına düşen gelirimiz şuanda Suriyelilerle birlikte 6122 liraya kadar geriledi. Kayıplarımızın Ankara´daki devlet büyüklerimizin de duyması ve kayıplarımıza destek vermesi adına imza kampanyası başlattık. Teşvik programının uygulanması, Hatay´ın kazanması için imzamızı atacağız.”

“Sesimizi devlet büyüklerine duyurmak istiyoruz”
Lütfü Savaş, tüm kentte eş zamanlı başlayacak olan imza kampanyası ile Hatay´ın hak ettiği ekonomik değere kavuşmasına katkı sağlamak ve buna ön ayak olmak istediklerini söyledi. HBB´den yapılan yazılı açıklamada, kampanyaya ilişkin Savaş´ın şu ifadelerine yer verildi: “Şu anda şehrimiz 4. teşvik bölgesinde yer alıyor. Ancak biz 5. bölgeye geçmek istiyoruz. Bu da her yıl 10 milyar dolar yatırım demek. Yaklaşık 12 bin kişiye iş imkânı demek. İşsizliğin yüzde 2 azalması demek. Hane gelirinin yüzde 20 artması demek. İşte bizler tam da bunun için bu imza kampanyamız ile sesimizi devlet büyüklerine duyurmak istiyoruz. Pazartesi günü itibariyle 15 ilçemizin her mahallesinde kapı kapı dolaşıp kampanyamızı hemşehrilerimize anlatacağız. Hedefimiz en az 500 bin imza.”

“Bozulan ekonomi için her projeyi…´
“23 Temmuz 1939´dan beri kendi ayakları üzerinde duran ve her sektörde ülkemizin lokomotifi olan şehrimiz, son 6 yıldır ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Resmî rakamlara göre 385 bin; ancak bizim tahminlerimize göre 500 binden fazla Suriyeli şehrimizde yaşıyor” diyen Başkan Savaş, bu rakamların daha fazla altyapı, yol yapımı, yeşil alan ve üretim demek olduğunu belirtti. Kentin bozulan ekonomisini iyileştirmek için ulusal ve uluslararası her projeyi hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Ekonomimizi iyileştirmek ve Hatay´ın sosyal dengesini revize etmek için EXPO´ya başvurduk ve 2021 yılında bu dev organizasyon şehrimizde yapılacak. Bunun dışında mutfağımızı herkes duysun ve gastronomi şehri olabilmemiz için UNESCO´ya başvurduk ve eylül ayında sonuçlanacak. Tarımımızı, turizmimizi geliştirerek üreticimizi ve esnafımızı kalkındıracağız. Bunların hepsi daha fazla yatırım demek” dedi.

“Siyaset üstü bir kampanya”
İmza kampanyasının siyaset üstü özelliğine de dikkat çeken Başkan Savaş, tüm siyasi partilerden, Hatay milletvekillerinden, yönetsel birimlerden katkı beklediklerini söyledi. Savaş, şunları ifade etti: “Bu kampanya sadece belediyemizin değil Hatay´ın tüm değerlerinin kampanyasıdır, Sayın Valimizin desteğini yanımızda hissetmek bizim için çok anlamlı. Bu kampanyaya Hatay´ın tüm siyasi parti vekillerinin katkı sunmasını bekliyoruz belki bunun için Ankara´da girişimde bulunmuş olabilirler bilmediğim için onlar ilgilenmedi veya ilgilenmiyor diyemem. STK temsilcilerimiz, ilçe belediyelerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla el ele vererek İnşallah bu kampanyayı başarıya ulaştıracağız. Bu kampanya, çocuklarımızın ve gençlerimizin aydınlık geleceğinin kampanyasıdır.”
İmza kampanyası için Antakya Atatürk Caddesi´nde kurulan standın açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş öncülüğünde CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay Kent Konsey Üyesi Hüseyin Abay da katıldı.


Anahtar Kelimeler: Hedef imza

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29