“Hedef ülkeyi yeniden inşa etmek”

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Pazar günü Maltepe´deki mitingle sona erdirilecek Adalet Yürüyüşü´nde adımların hedefinin tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye´yi yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

8.07.2017 09:25:21 0
“Hedef ülkeyi yeniden inşa etmek”

Sadet Berkyürek/SES

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adalet Yürüyüşü´nü başlattığı günden itibaren eşlik eden heyette yer alan Milletvekili Birol Ertem, “Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı ve toplumun her kesiminin katılımına açık “Adalet Yürüyüşü” ; hak, hukuk, adalet isteyen ve arayan bütün duyarlı insanlarımızın yürüyüşüdür” dedi. Yürüşün hedeflerine ilişkin yaptığı değerlendirmede Milletvekili Erdem, şu görüşleri dile getirdi:

Hedef sadece Maltepe değil
“Bu yürüyüşte atılan adımların hedefi sadece Maltepe´ ye gitmek değildir. Bu adımların hedefi; tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye´ yi yeniden inşa etmektir. Adalet esas alan bir Sosyal Hukuk Devletini yeniden kurmaktır.”

Karanlık bir dönemden geçiyoruz
“Adaletin yok olduğu, gerçek suçluların serbest bırakılarak, masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok masum insanın cezaevlerine doldurulduğu karanlık bir dönemden geçiyoruz. Yargı siyasallaşmış, tek adam emrine girmiş ve ‘´yargılı infaz´´ dönemi başlamıştır
Bugün iktidarı elinde bulunduranlar, sistemli ve planlı bir şekilde Laik Demokratik Cumhuriyetimizin değerlerine ve kazanımlarına saldırmakta, Hukuk Devletinin vazgeçilmez unsuru olan adalet kavramını tahrip etmektedir.”

Güvenpark´tan başladık…
“Eğer bir toplumda yargıya güven kalmamışsa, adalet yoksa, insan hakları ayaklar altındaysa, demokrasinin evrensel değerleri çiğneniyorsa o zaman o toplumun, demokratik hukuk kurulları içinde kalarak direnmesi meşru hale gelmiş demektir.
Laiklik için, demokrasi için, sosyal demokratik hukuk devleti için, özgür, mutlu, barış içinde yaşamak için, iktidarın hak, hukuk, adalet tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak için sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partimizin üyeleri ve toplumun her kesiminden vatandaşlarımız ile Ankara Güvenpark´tan İstanbul Maltepe cezaevine kadar yürüyoruz.”

Geleceği inşa etmek için…
“Bu yürüyüş ülkenin, geleceğin, çocuklarımızın, çalışanların, işsizlerin, eğitimcilerin, yoksulların, esnafların, çiftçilerin, basın mensuplarının, kadınların ve toplumun her kesiminin korkudan endişeden silkelenip, tek adamcı uygulamalar ve baskılardan kurtulup demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti yeniden inşa etme yürüyüşüdür. Adaletsizlik ve hukuksuzlukların karşısında; hukukun, düşünce ve basın özgürlüğünün yanındayız.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22