'Hedefimiz belediyeyi, tek bir çatı altına toplamak'

CHP İskenderun Belediye Başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu, illerin büyükşehir statüsünü kazanmasıyla beraber ilçe belediyelerin yetkilerinin daraltıldığını ve hizmet noktasında büyükşehir belediyesiyle birlikte hareket etmek istediğini

SİYASET 22.02.2019 12:10:09 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Ayna Kültür Sanat ve Evimiz İskenderun Süpürge derneklerinin geleneksel Çarşamba toplantısına konuk olan Şahutoğlu, 'Vatandaş belediyeyi arıyor sıkıntısı var, bu büyükşehirin sorunu diyor, ilçe belediyesini arıyor bu büyükşehirin sıkıntısı diyor. Bunu HADO´da yaşadık. Hizmet alma noktasında İskenderun ve Hatay´ı alarak aynı çatının altında toplayacağız' dedi.
Dernek üyelerinin yanı sıra İskenderun Belediye Meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda Şahutoğlu, en önemli ve ilk hedeflerinin ‘huzur ve hizmet olduğunu kaydetti. Şahutoğlu, toplumun ekonomik sıkıntılardan bunaldığın bildiklerini, siyaseti etik değerlerle sürdüreceklerini vurguladı. Sonuç ne olursa olsun kazananın İskenderun olmasını istediklerini söyleyen Şahutoğlu; “Kendimize, kadrolarımıza, niyetimize güveniyoruz. 31 Mart´ta sizlerin de desteğiyle zafere ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

'Denetim mekanizmalarını hayata geçireceğiz'
Gazetemizin soruyu üzerine büyükşehir ile ilçe belediyesinin birlikte kazanılmasının çalışma pratikleri açısından kazanımlarına işaret eden Şahutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz büyük şehri kazanacağımız inancını taşıyoruz. Ama Allah korusun bir yol kazası yaşadık. Biz yine kendi projelerimizi hayata geçirmek için çok ciddi bir iradenin içinde olacağız, bu projeleri hayata geçirirken ciddi bir ekiple birlikte oacağız, İskenderun belediyesinin mevcut olanaklarını maksimum verimlilikte kullanmanın gayreti içerisinde olacağız.”
Şahutoğlu, sanayi kirliliğine ilişkin bir başka soruyu ise şöyle yanıtladı: “Atıklarla ilgili, alt yapı büyükşehir belediyesinin hizmet kapsamında, burdaki arıtma ve filtreleme sistemlerinin denetimi konusunda belediyenin yetkileri dahilindeki esaslarla kullanacağız. Sıkı denetim mekanizmalarını hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız.”

Bin 500 kişilik kültür merkezi
Kente yeniden bir ruh kazandıracaklarını, kentin tüm paydaşlarıyla buluşma gayreti gösterdiklerini belirten, yönetim dönemlerinde sosyal belediyecilik anlayışını aktif bir şekilde hayata geçireceklerini söyleyen Şahutoğlu; hedefleriyle ilgili şunları paylaştı: “Özellikle kentimizdeki orta ve alt gelirli insanlarımıza hizmet verecek sosyal yapılara önem vereceğiz. Deniz kenti olmamıza rağmen deniz ürünlerinden yararlanamıyoruz. Bunaltıcı sıcağı ve nemi gibi külfetini çekiyor ancak nimetlerinden faydalanamıyoruz. Bu anlamda iki ayrı yerde plaj projemiz mevcut, içerisinde restoranları, cafeleri olan sosyal tesisler ile birlikte hayata geçireceğiz.”
Sosyal ve ekonomik hayatı iki caddeye sıkışmış olan kenti, yeni cazibe merkezleri inşa ederek geniş alanlara yayacaklarını kaydeden Şahutoğlu; “Şehrin ruhuna dokunmak istiyoruz. Plaj yapmak istiyoruz. İçerisinde tiyatro ve sinema salonları bulunan, kültür sanat faaliyetlerinin icra edileceği, bin 500 kişilik bir kültür kompleksi inşa edeceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız bir çocuk tiyatrosu, çocuk filmi izlemeden büyüyorlar. Çocuklarımızın sadece okulda aldıkları eğitim ile onlara mutlu ve güvenli bir gelecek inşa etmemiz mümkün değil. Bir insanın sosyal hayatta sadece mesleğinde başarılı bir birey olması yetmiyor. Başarılı bir iletişimci olması lazım. Entelektüel birikiminin iyi olması lazım. Bunlar için kültürel dokunun erken yaşta çocuklara aşılanması lazım. Bu kültür kompleksimizde bu imkanlardan istifade edemeyen gençlerimizi çocuklarımıza buluşturmak ana gayemiz olacaktır” şeklinde konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23