'Hedefimiz, canlı bir İskenderun'

Vatan Partisi (VP) İskenderun Belediye Başkanı adayı Beşir Baysoy, sistem partilerinin seçenek olmadığını, partisinin ise İskenderun ve ülkenin seçeneği olduğunu ifade etti.

SİYASET 5.02.2019 12:15:46 0

Akın Bodur/İskenderun


Partinin Hatay il başkanı ve MKYK üyesi Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir, Antakya ilçe başkanı Edib Hadimoğulları, Dörtyol ilçe başkanı Recep Şahi´in de katıldığı La Perla Restaurantta düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Baysoy, 'İskenderun için seçenek olarak Vatan Partisinden belediye başkan adayı oldum. Sistemin partileri İskenderun´da belediye başkanlığı yapmış ve seçenek olmadıklarını göstermişlerdir' dedi.
İskenderun için projeleri olduğunu ve kazanması halinde bunu yaşama geçireceklerini anlatan VP İskenderun Belediye Başkanı adayı Beşir Baysoy, her bakımdan canlı ve ekonomik açıdadan gelişmiş bir İskenderun hedeflediklerini belirtti. Türkiye´nin ve İskenderun´un, halkın seçeneksiz olmadığını, ´iki ittifak´ arasına sıkışmadığını anlatan Baysoy, İskenderun´da denenmiş partilerin bu sistemin işlemeyeceğini gösterdiğini savundu. Projelerinin temelinde ticaret-sanayi bakamından canlı bir İskenderun hedefi olduğunu belinen Baysoy, akşam 19.00-20.00´da dükkanları kapanmış, ulaşım ağı durmuş bir kent istemediklerini, toplu taşımanın saat 24.00´a kadar sürdürceklerini; ranta dayalı değil, insanı merkeze alan, halk yararına, halkçı ve üreten bir belediye anlayışı sergileyeceklerini, danışma kurulu niteliğinde halk meclisi oluşturacaklarını ve söylemlerinin içini dolduracakların söyledi.

Baysoy: Belediye, huzurevi ve yurt yapacak
Meslek odaarı ve sendikalarla koordineli çalışacaklarını, ihtiyacı olan yurttaşların evlerinin bakımının belediye tarafından ücretsiz yapılacağını ifade eden Baysoy, 'İktidar partisi İskenderun´a bir çözüm olamamıştır. İktidar partisi olmasına rağmen kente kattığı bir şey yoktur. İktidar partisinin daha çok icraat yapması gerekiyordu. Bunlar yapamaz, bunların belediyecilik anlayışı halkçı ve emekten yana değil. Diğer ittifakın da İskenderun´a vereceği bir katkı olmayacaktır. İskenderun´da yapmadıklarını büyükşehir yasasının arkasında sığınarak çözmediler. dünyanın en stratejik 11 bölgesinden biri olan İskenderun´un çok daha iyi yönetlmesi gerektiğine inanıyoru. Bunun için belediyeye talibiz ve kazanacağız' dedi.

Projelerini 10 maddede açıkladı
VP İskenderun Belediye Başkanı adayı Beşir Baysoy, kent için 10 maddelik projesini şöyle sıraladı: 'Belediye özel sektörle birlikte iktisadi işletmeler kuracak. Belediyenin işlerini bu iktisadi işletmelerle yapacağız. Bu işletmeler İskenderun´a ticari bir değer kazandırırken, aynı zamanda istihdama da büyük katkıları olacaktır. Belediye hizmetlerinde dışarıdan hizmet alınmayacak. İskenderun kıyı şehri anacak kıyılardan yeterince yararlanamıyoruz. İskenderun halkı kıyı şeridi ve denizinden yararlanamamaktar. Balıkça barınağında bir marina hedefliyoruz. Bunlar birbiri ile bağlantılı ve bunu gerçekleştirdiğimizde turizmi canlandıracağız. Deniz taşımacılığını hedefliyoruz. Taşucu, Adana ve Mersin, Kıbrıs, Lübnan, Suriye´ye denizden yolcu taşımacılığını planlıyoruz. Ulusal ve uluslar arası firmaları bir araya getirecek bir fuar alanı projemiz var. Bu fuar projesinin amacı iç piyasayı canlandırmak ve dışarıdan ekonomik girdi sağlamak. Sanayiyi güçlendirmek, makine sanayiyi İskenderun´a kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Küçük sanayi sitesin Çankaya bölgesinin üst kısmına taşıyacağız. Gerekli alt yapı ve lobileri İskenderun´a getirtmeye çalışacağız. Belediye kentsel ve kamusal alanda çalışmaları yapacak. Belediyeye yerel kaynaklarından istihdam yaratacağız. İhaleler İskenderun firmalarına verilecek ve dışarıdan firma iş yapmayacak. Bizim önceliğimiz İskenderun esnafı, İskenderun tüccarı ve İskenderun insanı olacak. Taşeron işçilerinin özlük hakları iyileştirilerek, hak ettiği ücretler verilecektir. Şehirde toplu taşıma işlerine yöneleceğiz ve çözüm için çalışmalar yapacağız. Belediye tarafından öğrenciler için yurt, yaşlı ve kimsesizler için huzurevi yapılacak. Belediye meclisi dışına bir de halk meclisi şeklinde çalışmaların olması gerektiğini düşünüyoruz. Her mahalleden temsilcinin olacağı bu meclisi danışma kurulu şeklinde değerlendirebiliriz. Spora, sanat ve kültür etkinliklerini destekleyeceğiz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23