'Hedefimiz eğitimde kalite ve fırsat eşitliği'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2 okul açtı. Bakan Yılmaz, İskenderun´da 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu´nun, Kırıkhan´da Naim Atakaş Anadolu Lisesi´nin resmi açılışı yaptı. Belen´i ziyaretinde Anadolu Lisesi talebini not alan Ba

12.04.2018 10:25:49 0

İskenderun/SES

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ´büyük Türkiye hedefine´ giden yolda ilim ve aklı klavuz edindiklerini belirterek, toplumsal kalkınmada öncelikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Bakan Yılmaz, 'Kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitim de bakanlığımızın vazgeçilmez ilkesi. Eğitimin altyapısı tamamlanmadan da kaliteden bahsedebilmek de mümkün değildir' dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış ve çalışma ziyareti kapsamında Hatay´a geldi. Numune Mahallesi´ndeki 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulunun resmi açılış töreninin ardından İskenderun Teknik Üniversitesi´ne de geçerek mastır planı inceledi, kent merkezinde onuruna verilen öğlen yemeğine katıldı. Belen Belediyesi´ni de ziyaret eden Bakan Yılmaz, Recep Atakaş tarafından yaptırılan Kırıkhan Karadurmuşlu Mahallesi´ndeki 24 derslikli Naim Atakaş Anadolu Lisesi´nin açılışını yaptı, öğretmenlerle biraraya geldi.

'Eğitimde aksama olursa...'
Bakan Yılmaz, okul açılışlarında yaptığı konuşmada Türkiye´de iyiye giden şeylerin başında eğitimin geldiğini belirtti. Yılmaz, 'Eğer eğitimde bir aksama olursa, her şeyde aksama olur. Eğitim iyiye giderse, her şey de iyiye gider. Ama eksik olan varsa onun da sebebi eğitimdir. Yine o eksikleri gidermenin yolu da eğitimden geçiyor. Ülkemizi bilgi ekonomisine geçirmek istiyoruz, taşımak istiyoruz. Endüstri 4 sıfırla buluşturmak istiyoruz. Ne gerek eğitim gerek. Türkiye´de demokrasiyi yerleştirmek kökleştirmek istiyoruz. Çünkü insanların kendisi hakkında sağlıklı karar alabilmesi için mutlaka eğitim şart' diye konuştu.

Değişimi yakalayan eğitim hedefi
Eğitimin altyapısı tamamlanmadan kaliteden bahsedebilemeyeceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, eğitimle ilgili gerçekleşmeleri aktardı, merkezi hükümet bütçesinde en yüksek payın yüzde 18 olarak eğitime ayrıldığını ve en büyük yatırımı öğretmene yaptıklarını ifade etti. Çağımızın yeni dili olarak adlandırdığı kodlama derslerini başlattıklarını ve bundan dolayı tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planladıklarını aktaran Bakan Yılmaz, kaliteli eğitim için olmazsa olmaz unsurlardan birini müfredatın güncellenmesi olarak gösterdi. Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: 'Kaliteli eğitim için olmazsa olmaz unsurlardan birisi eğitim müfredatının güncellenmesidir. Bu yıl birinci sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda da yeni müfredatta öğrencilerimize eğitim vermeye başladık. Çağ, teknoloji ve bilgi değişirken siz evlatlarınıza aynı bilgiyi veremezsiniz. Dolayısıyla teknoloji değişirken, bilgi artarken ve değişirken çağa ve bilime uygun eğitimi mutlaka vermek lazım.'

Okul öncesini yaygınlaştırma...
Okul öncesine yönelik çalışmalarına dikkat çektiği konuşmasında Bakan Yılmaz, zorunlu eğitim yaşını 5 yaşa çekerek yaygınlaştırıp, 2019´a kadar yüzde 90´lık bir gerçekleşme hedeflediklerini söyledi.

Belen´e anadolu lisesi notu
İskenderun programının ardından Belen´i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Adnan Vurucu´dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz´ı Kaymakam A.Aziz Aydın´la birlikte karşılayan Başkan Vurucu, kentin eğitim konusunda Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunduğunu belirterek, Bakan Yılmaz´dan bu konudaki isteklerini dile getirdi. Bakan Yılmaz, Anadolu Lisesinin ilçeye kazandırılması için notunu alarak, 'Anadolu Lisesi Belen´e hayırlı olsun dedi.

Vali Ata: Hayırveserler 240 okul kazandırdı

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AKP Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti yöneticilerinin de katıldığı törende Hatay Valisi Erdal Ata da, Hatay´da 1972 yılından bugüne hayırseverlerin 240 okul, 2 bin 782 derslik kazandırdığını, toplam 156 okul ve 1897 derslik inşaatının bir bölümünün başladığını, bir bölümünün de ihale aşamasında olduğunu bildirdi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00