Hekim adayları önlük giydi

Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesinde bu yıl eğitim almaya başlayan 1. sınıf öğrencileri törenle önlük giydi.

22.09.2017 11:32:58 0
Hekim adayları önlük giydi

Fakültenin konferans salonunda yapılan önlük giydirme törenine, eğitim alan üniversite öğrencisi 175 hekim adayı katıldı. Önlük giydirme törenine katılan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, 'Sizler, birçok adayın yarıştığı zorlu bir maratondan geçerek tıp fakültesinde okumaya hak kazandınız. Siz öğrencilerimiz, bizlere ailelerinizin emanetisiniz. Biz de bu emanete gözümüz gibi bakacak ve 6 yıl sürecek olan eğitim döneminizde her zaman en büyük destekçiniz olacağız. Bizlerin ve ailelerinizin sizden en büyük beklentisi derslerinizde başarılı olup, kendinize, ailenize ve ülkenize yararlı birer hekim ve birey olarak yetişmenizdir. Sizlerin, bizlerin, hepimizin bu ülkenin gelişmesi için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışması gerekiyor' dedi.

Fakülte öğretim üyelerinin de öğrencilere önlük giydirdiği törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen, öğrencilerin giymiş olduğu beyaz önlüğün sorumluluğunu ömür boyu taşıyacaklarını söyledi. Önlen, öğrencilerin giydiği önlüğü temiz tutmanın ve önlüğe değer katmanın gayreti içinde olması gerektiğini de ifade etti. MKÜ Tıp Fakültesinin öğrencisi, hekim adaylarına, meslekleriyle ilgili bilgileri her zaman güncel tutmalarını ve bu bilgileri en iyi şekilde uygulamalarını öneren, Prof. Dr. Önlen, doktor adaylarına örnek bir hekim ve insan olmalarını tavsiye etti.
Hatay Tabip Odası Başkanı olan MKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tacettin İnandı da, “Geçmişten günümüze hekimlik mesleği´´ konulu açılış dersini verdi.


Anahtar Kelimeler: Hekim adayları önlük giydi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57