Hekimler dayanışma istedi

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hekimler dün İskenderun´da dabuluştu. Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan dayanışma çağrısını İskenderun´da da yineleyen hekimler, meslek değerlerine dikkat çekti.

TÜRKIYE 15.03.2018 10:27:49 0
Hekimler dayanışma istedi

Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanları dün saat 09.00´da Atatürk Anıtı alanında biraraya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün önemi üzerine konuşan Hatay Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Dr. Doğan Dalgıç, öncelikli taleplerini ‘hekimlerin emeklerinin karşılığı olan, emekliliğe yansıyacak, güvenceli görev tanımına ve likayata uygun, tek işte çalışarak insanca yaşamaya yetecek bir ücret elde etmeleri ve emekli hekim ücretlerinin arttırılmasının´ oluşturduğunu söyledi. KHK ile kaldırılan Sağlıkta Dönüşüm Programı SDP´nin 15 yılda, Türkiye´de sağlık ortamını birçok açıdan etkilediğini, sağlık alanında birçok yeni soruna yol açtığına dikkat çekti.
Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilciliği ile özel sağlık kuruluşlarının çelenklerinin yer aldığı törende Dr. Dalgıç, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekerek şunları ifade etti: “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan biri de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da ciddi bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hoşgörü gösterilmeyeceği, şiddet suçlarının mutlak cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve önleyicilik açısından, TTB Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır.”

Karasayar: Devletin en önemli görevi

Vatandaşlarına sağlıklı bir yaşam alanı ve imkânı oluşturmanın devletin en önemli görevleri arasında yer aldığını belirten TBMM İdare Amiri ve AKP Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karasayar, mesajında “Mutlu ve huzurlu bireylerden oluşan bir toplumun temel şartı kaliteli ve etkin hizmet sunan, iyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sistemidir. Sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve seviyesi Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli bir gösterge haline gelmiştir. Ülkemizde son dönemlerde sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiştir. Bugün, vatandaşlarımızın yaşam standartları, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu alanda Türkiye Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır” ifadesine yer verdi.

Ahrazoğlu: İyileştirmeler devletin görevi

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında bir toplumun sağlık sektörüne verdiği önem ve tıp alanındaki gelişmişlik düzeyinin, o ülkenin insana verdiği değerin ve uluslararası değerinin en önemli işareti olduğunu belirtti. Ahrazoğlu, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleki sorunlarının giderilmesinin ise iktidarların asli görevi olduğunu vurguladı. Ahrazoğlu, “İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. ´Önce insan´ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli şartıdır” dedi.

Savaş: En büyük değer

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında sağlığın insan hayatının olmazsa olmaz kabul edilen bir değer olduğunu kaydetti. Savaş´ın mesajı şöyle: “Halkımızın daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlamak, toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunmaktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye getirilmesi toplumsal refahın sağlanması için hekimlerimizin ve sağlık personellerimizin görevlerini özverili bir şekilde gerçekleştirdikleri herkes tarafından bilinmektedir. Sağlıklı bir toplum oluşturulması için her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çaba takdire şayandır.”

AKP´den hastane ziyaretleri

AKP İskenderun İlçe Başkanı B.Bestami Bilgili, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi ve Diş Hastanesi ile birlikte ilçedeki özel hastaneleri ziyaret ederek sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.
İlçe Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde hastane yöneticileri ve doktorlarla bir araya gelen Bilgili, Türkiye´nin sağlık alanında devrim yaptığını savundu. Bilgili, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. İlçe Teşkilat Yöneticilerimiz ile beraber başhekimlerimizi ziyaret ederek onların şahsında hekim arkadaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını tebrik etmek istedik. Gerçekten bu kutsal görevi ifa eden tüm arkadaşlarımızın, gerek Devlet Hastanemizde gerek özel hastanelerde gerek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ki hekimlerimizin, sağlık çalışanlarını tebrik ediyor ve canı gönülden kutluyorum. Onlara sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Culha: Şükran borçluyuz

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Hatay Tabipler Odası İskenderun Temsilciliğini ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hekimlerimizin demokratik dik duruşlarına şükran borçluyuz “ dedi.

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Hatay Tabipler Odası İskenderun Temsilciliğini ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve beraberindekileri Dr. Süleyman Saygılı, Dr. Doğan Dalgıç, Dr. İbrahim Tartıcı, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Dr. Yusuf Reyhani, Dr. Aydın Deniz Karataş ve Dr. Behçet Eşkili karşıladı.
Başkan Culha, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, insanlığın güzel ve sağlıklı bir hayat yaşamaları adına özverili çalışmalarda bulunduklarını, ancak darp vakalarının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Başkan Culha, “Sağlık personellerimiz mesleki koşullarındaki zorluklara rağmen zor şartlarda mesleklerini ifa etmeye çalışıyor olsalar da kendi mesleklerini uygulamak adına büyük bir performans sergiliyorlar. Ülkemizdeki demokratik gelişmeler konusunda dik duruşlarından ve kararlılıklarından dolayı kendilerini şükran borçluyuz. Kendi ilçemizde Türk Tabipler Birliği´nin temsilciliğinin olmamasından dolayı biz İskenderun Türk Tabipler Birliği Temsilciliği´ni kendi temsilciliğimiz olarak kabul ediyoruz. Bu bağlam ben tekrardan insanlığa hizmet eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, mesleki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29