Hekimlerden 10. yıl Marşlı kutlama

İskenderun´da hekimler 14 Mart Tıp Bayramını Atatürk ´ün manevi huzurunda ve 10. Yıl Marşı eşliğinde kutladı.

GÜNCEL 14.03.2022 11:43:27 0
Hekimlerden 10. yıl Marşlı kutlama

Akın Bodur/İskenderun

Tıp bayramı nedeniyle Hatay barosu bugün Atatürk Anıtı´na çelenk sundu, Mustafa Kemal Atatürk ve yaşamını yitiren sağlıkçılar için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı´nı okudu.
14 Mart´ın, Türkiye´de modern tıp eğitiminin başlamasının 195. yıl dönümü olduğunu ve ilk tıp okulunun 14 Mart 1827 tarihinde kurulduğunu anımsatan Dr. Doğal Dalgıç, İstanbul işgal altındayken, tıp öğrencilerinin Hikmet boran liderliğinde modern tıp eğitimin başladığı günü kutlamaya karar verip;, bu kutlamayı işgal protestosuna dönüştürdüklerini fade etti. Hatay Tabip Odası (HTO) Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Dr. Dalgıç, 'O günden şimdiye kadar haksızlıklara karşı duran bir mesleğin mensuplarıyız. 14 Mart bazen mücadele günü, bazen bayramdır, bizim için. Bugün de meslek onurumuz, özlük haklarımız için, halkımızın sağlık hakkı için mücadeledeyiz' dedi. Dalgıç, pandeminin ikinci yılı biterken, Covıd-19 dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı ve Covıd-19´un ´meslek hastalığı sayılması´ talebini yineledi.

'Sağlığı siyasete alet eden politikacılar gitti, biz kaldık'

Hekimlerin İskenderun Atatürk Anıtında, Tıp Bayramı nedeniyle 10. Yıl Marşını çaldığı etkinlikte HTO adına konuşan Dalgıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Bizler tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardayız. Bugün de buradayız. Biz topluma adanmış bir mesleğin üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. Biz, yıllar içinde sağlığı siyasete alet eden politikacılar gördük, hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kılacağız. Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımız olanı istemekten vazgeçmeyeceğiz. Bir gün 14 Martları bayram tadında kutlayacağız, elbetti. Bu günler yakındır elbet.'
İskenderun´daki sağlık çalışanları bugün devlet hastanesinin A blok binası avlusunda yarın da B blok binası önünde basın açıklaması yapacak.


Anahtar Kelimeler: Hekimlerden Marşlı kutlama

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19