Hekimlere başarı belgesi

Hatay Valiliği´nce, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlar arasında sezaryenle en az doğum yaptıranlara Başarı Belgesi verildi.

20.06.2017 10:51:21 0
Hekimlere başarı belgesi

 Hekimlerin belgeleri düzenlenen törende Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz tarafından teslim edildi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, son iki yıl içerisinde en az sezaryan doğumu gerçekleştiren hekimlerin Sağlık Bakanlığınca yapılan incelemesiyle belirlendiğini belirtti. Birliğe bağlı tüm devlet hastanelerindeki kadın hastalıkları ve doğum uzmanları arasında 2015-2016 yılları içerisinde gerçekleştirdikleri doğum sayılarının ölçü alındığını kaydeden Dr. Yılmaz, Bakanlık tarafından yapılan çalışma sonrasında, sezaryen doğum oranı en düşük olarak Uzm. Dr. Selin Tertemiz, Uzm. Dr. Cafer Miçoğulları, Uzm. Dr. Mehmet Açıkgöç ve Uzm. Dr. Teyma Rende Başar´ın belirlendiğini kaydetti.

Dr. Yılmaz, normal doğuma teşvik yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Sezaryen her ne kadar doğru endikasyonla hayat kurtarabilecek bir cerrahi girişim olsa da gereksiz uygulanması anne ve bebeğin hayatını tehdit etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü sezaryen doğumun kabul edilebilir maximum değerini %15 olarak belirlemiştir, birlik olarak bu değerin altında kalmak ve hekimlerimizi normal doğuma teşvik etmek yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Hekimlere başarı belgesi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00