Hem kamp yaptılar, hem de temizlik

Hataylı gezginler, kamp kültürünü daha anlamlı hale getirmek amacıyla Samandağ kıyılarında sahil temizleme kampı. Gezginler, bölgede yaptığı temizlik sonrası yaptıkları kampta, kamp ateşi yaktı ve kumsalda ay ışığı altında, şar

GÜNCEL 5.07.2018 10:24:24 0
Hem kamp yaptılar, hem de temizlik

Akın Bodur

Hatay´daki gezginler, geçtiğimiz hafta sonu Samandağ´ın Meydan mahallesi sahilideki koyda kamp yaptı ve koydaki kirliligi azaltmak amacıyla bölgede temizlik çalışması yaptı. Kampta, doğa ve kamp yaşamına dair etkinlikleriyle doga severlerin buluşma platformundaki ´hatayrail-hataylı gezginler´, sahillerdeki kirlliliğe dikkat çekmek ve kıyı temizliği konusunda farkındalık yaratmak için buluştu. 40 dogaseverin katıldığı etkinlikte, 60´a yakın battal boy poşeti çöp, koydan toplanarak kıyıdan 80 metre yukarıda, Yayladağı Belediyesi tarafından gönderilen çöp kamyonuna yüklendi.

Dere ve nehir kenarındaki atıklar, denize taşınıyor
Koyda yapılan temizliğe rağmen, halen kıyıda atıklarını kaldığı ve çöp poşetlerinin olmaması üzerine bunların temizlenemediği belirtildi. Koydaki atıkların nedeninin, denizin plastik atıkları sürekli olarak koya taşımasının etkisinin bulunduğu ifade edildi. Etkinlik fikrini öneren Umut Arslan, dere ve nehir kenarlarına bırakılan atıkların suyun yükselmesiyle Asi Nehri üzerinden denize taşındığını ve bu nedenle sahillerin temiz kalmasının, nehir ve dere yataklarının temiz tutulmasıyla ilgili olduğunu belirtti ve yöre halkının bu konuda duyarlı olmasını istedi. Plastik ve sanayi atıklarının doğada uzun sure kaldığını ve bunların dogaya degil geri donuşume gonderilmesi gerektiği kaydedildi.

´Doğayı korumak için çaba verilmeli´
Grup yöneticilerinden Züher Çapar da bu tur etkinliklerle kapitalizmin yalnızlastırıp bencilleştirme sürecine karşi bir duruş olduğunu kaydetti. Etkinliklerle insanlar arasında guven ve dayanışmanın arttırılmasının da hedeflendiğini anlatan Çapar, hiçbir çıkar gözetmeden insanların birbirlerine destek olup dogayi korumak için çabalayabileceğini göstermeyi sağlamak için etkinlik yaptıklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: Umut Arslan Züher Çapar

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00