Hem okuyor, hem de çobanlık yapıyorlar

İki kız kardeş, eğitim dışı zamanda babasına katkı sunuyor

GÜNCEL 6.09.2018 11:17:24 0
Hem okuyor, hem de çobanlık yapıyorlar

Elif Günay/Arsuz

Onlar iki kız kardeş ve ikisi de öğrenci... Eğitim dışında kalan zamanlarında hayvancılık yapan babalarına yardım ediyor... 12 ve 15 yaşındaki kız kardeşlerin hayali ise insan ve hayvan sağlığı üzerinde meslek sahibi olmak; hemşire ve veteriner olmak...

Kızların hayali veterinerlik ve hemşirelik
Arsuz kırsalında yaşayan kız kardeşler Cemre ile Emine, ortaokul ve lise öğrencisi. Biri örgünde eğitim alıyor, diğeri de açık öğretim sisteminde. Arsuz´un Beşbinevler mahallesinde oturan ve besicilik yapan babaları Ahmet Esenyılmaz´a yardımcı olan Cemre ve Emine, eğitimlerinin yanı sıra babalarının mesleğine de katkı sunuyor. Bir anlamda kısmi çobanlık da yapan ortaokul öğrencisi Emine, hayalindeki mesleğin veterinerlik olduğunu belirtiyor. Emine, 'Koyunlarla içiçeyim. Hayvanları çok sevdiğim için veteriner olmak istiyorum' dedi ve babasıyla bu işi yapmanın sevincini yaşadığını ifade etti.
Lise öğrencisi Cemre de hayalindeki mesliği hemşirelik olarak adlandırıyor. Cemre, 'Bu mesleği istememin nedeni, insanların daha sağlıklı yaşamasına katkı vermek' değerlendirmesini yaptı.

'Haycancılık desteklenmeli'
Kızlarının kendisine yardımcı olmasından mutlu olduğunu ifade eden ve mesleğin babadan çocuklara geçmesi üzerine hayvancılık yaptığını anlatan baba Ahmet Esenyılmaz da hayvancılıktan memnun olduğunu ve yaşadığı sürece yapacağını söyledi. Esenyılmaz, 'Bu mesleğin benim yanımda farklı bir yeri var. Babamdan bu mesleği devraldım. İşimi severek yapıyorum. Kazancımla 7 nüfuslu olan ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum' dedi. Devletin hayvancılığı daha çok desteklemesi gerektiğini de belirten Esenyılmaz, 'Dışarıdan gelen ithal hayvanlar yerine kendi hayvanlarımızı üretelim. Bunun için de devlet deseği gerekli' diye konuştu. Toprağın bölünmesi yanında mera alanlarının daralmasının hayvancılığı olumsuz etkilediğini kaydeden Esenyılmaz´a göre hayvancılığa verilecek devlet desteği ithalatın da önünü alacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04