Hemşireler Günü kutlanıyor

12 Mayıs Hemşireler Günü kutlanıyor.

SAĞLIK 12.05.2020 14:55:08 0
Hemşireler Günü kutlanıyor

12-18 Mayıs tarihleri arasında da Hemşireler Haftası olarak kutlanacak.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası kapsamında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Hemşirelik temelinde insan sevgisi olan fedakârlık, sevgi, şefkat ve özveri isteyen kutsal ve saygın bir meslektir. Hemşirelerimiz, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenerek bireyin, ailenin ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesi adına her şart altında, gece gündüz demeden mesleklerini büyük bir özveri ile icra etmektedirler. İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır, özveri, çaba ve sevgi ile her zaman, her türlü koşulda mesleğini icra etmeye çalışan, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin bugünlere gelmesine çok önemli katkı sağlayan hemşirelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır. 12 -18 Mayıs Hemşireler günü ve Haftası vesilesi ile büyük fedakârlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan, aynı zamanda günümüzün en büyük problemi olan Covid-19 pandemisinde de mücadelenin en önemli ayağı olan değerli hemşirelerimizin günü ve haftasını en içten duygularımla kutluyor, bu zorlu ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum.'

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise Hemşireler Haftası açıklamasında, “Sağlık alanında görev yaparken başarılı olmanın ilk koşulu insan sevgisidir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık personelimiz, bu doğrultuda toplumun beklentilerine yanıt verebilmek için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Hemşirelerimiz, sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan vatandaşlarımıza umut ve yaşam sevinci kazandırabilmek için, gereksinim duydukları şefkat ve ilgiyi göstermektedir. Hemşirelerimiz, üstlendikleri sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek ve hastalarına yardımcı olabilmek için gece-gündüz özveriyle çalışmaktadır. Ülkemizin her yerinde fedakârca hizmet veren hemşirelerimizin, görevlerini kolaylaştırmak için herkes üzerine düşeni yapmalı, gereken özeni göstermelidir' değerlendirmesine yer verdi.

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da yayımladığı mesajında fedakârca çalışan tüm sağlık personellerine teşekkür etti. Yeloğlu, “Pandemi sürecinde gece gündüz demeden kahramanca çalışan tüm sağlık personellerine, özverili çalışmalarından ve emeklerinden dolayı minnettarız. Ülkemizin salgında gösterdiği başarıda büyük payı olan tüm sağlık çalışanlarımıza, Hemşireler Günü nezdinde şükranlarımı sunuyorum. Hemşireler Günü ve Haftası kutlu olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: Hemşireler Günü kutlanıyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04