´Hep 19 yaşında hatırlayacağız´

Eskişehir´deki Gezi Parkı protestolarında sopalarla dövülerek ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki Hataylı üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün beşinci yılı olan bugün (10 Temmuz Salı) anılacak

GÜNCEL 10.07.2018 10:39:13 0
´Hep 19 yaşında hatırlayacağız´

Akın Bodur

 Anma kapsamında aynı gün saat 18.00´da Ekinci Mezarlığı´ndaki Ali İsmail´in mezarı başında yapılacak tören sonrası, saat 20.00´da Sümerler Amfi Tiyatroda da anma gecesi düzenlenecek. Gecede ALİKEV Müzik Topluluğu ile Ozbi ve Gülce Duru sahne alacak.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail´in 5. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Fikirleri ve hayallerinin peşinde henüz 19 yaşındayken yitirdiğimiz Sevgili Ali İsmail; bugün binlerce gencin özgür dünyasının ölümsüz kahramanı olarak kök salmaya devam ediyor. Düşleri, gençlerimizin umut ışığı olan Ali İsmail Korkmaz´ı; daha özgür, daha adil ve umut dolu yarınlarımızda yaşatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ailesi tarafından düşlerini sürdürmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı´nın, böylesine trajik ve acı bir olaydan, toplum yararına çalışan, nice umutlar filizlendirip, ´Düşlerinde özgür dünya´ yaratan, ektiği özgürlük ve barış tohumları ile tüm gençliğe umut aşılayan bir vakıf olmasını takdir ederek desteklemekteyiz. Hep 19 yaşında hatırlayacağımız sevgili Ali İsmail Korkmaz´ı; tüm gençlerimiz adına umut ettiğimiz özgür dünyada sevgi ve özlemle anıyoruz.”
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği de 2 Haziran 2013´te Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün beşinci yılında anıldığını belirtti. Dernek adına açıklama yapan başkan yardımcısı Mehmet Bilen, şunları belirtti: '5 yıl önce demokrasi ve barış kenti Eskişehir´de 19 yaşında bir gencimizin, Ali İsmail Korkmaz´ın kaybı ile içinde insan sevgisi barındıran herkes derinden bir acı yaşadı. Ali İsmail ile birlikte bu ülkenin tüm gençlerinin düşlerindeki özgür dünyayı kurabilmeleri için bu acı olaylar bir kez daha yaşanmamalıdır. Farklılıklarımızı bir kenara bırakmalı ve zulme karşı hiçbir ayrım gözetmeden birlikte karşı çıkmalıyız. Kenetlenmemiz; barış ve kardeşliğimizin bozulmaması adına son derece önemlidir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04