´Hepimizin birbirimize ihtiyacımız var´

CHP´den İskenderun Belediye Başkan aday adayı olacağını açıklayan Bülent Bozdoğan, kentteki Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´ni ziyaret etti.

SİYASET 12.03.2018 10:24:38 0
´Hepimizin birbirimize ihtiyacımız var´

 

Ziyarette, dernek başkanı Derviş Açıkgöz ile görüşen ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bozdoğan, İskenderun OSB´de üç dönem başkanlık yaptığını, o süreçte sanayicinin de desteğini alarak kitap dağıtımı başta olmak üzere, konferanslar, yazarların katılımlarıyla imza ve söyleşi düzenlediklerini, sosyal ve kültürel birçok projeler düzenlediklerini söyledi. Belediyecilikte, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin çok önemli olduğunu, belediyecilik hizmetlerinde bunların ön plana geldiği anlatan Bozdoğan, “Belediyecilik sosyal demokratların işidir” dedi. Bozdoğan, şöyle konuştu: 'Spor bir toplum için çok önemli ekonomik canlılıktır. Bugün İskenderun´a bakıyoruz. Bir futbol takımımız bile yok. Bir şehrin ekonomisi, şehrin futbol takımı ile aynı ligdedir. Bu gün liglere bakıyoruz. İskenderun´un bir takımı bile yok”. Belediye başkanı kenti sivil toplum kuruluşları ile yönetmeli. İzmir, Eskişehir örneklerini hepimiz biliyoruz. Celal Doğan döneminde Gaziantep´te sosyal belediyecilik anlamında çok güzel örnek çalışmalar yaptılar. Belediyecilik eğitim, sosyal, kültür ve spor alanlarında da etkili olmaktır. Birimiz, hepimizden akıllı değil. Hepimiz birimizden daha akıllıyız. Hepimizin birbirimize ihtiyacımız var. Sivil toplum kuruluşları bir toplumun önemli dinamikleridir. Belediyecilikte sosyal yönetim anlayışı ön plandadır. Hep beraber bu kenti yönetmeye talibiz. İnsanların poşet poşet yiyeceklerle, kömürle gözlerini bağlamak değil, onlara onurlu bir şekilde kazanmayı, kazançlarıyla da harcamalarını gönüllerince yapmalarını anlatmak ve öğretmek gerekir.'
Bozdoğan ile birlikte 1999-2004 yılları arasında İskenderun Belediye Meclisinde görev yaptıklarını anımsatan Açıkgöz, başarı dileğinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00