Her çarşamba ´kitap okuma etkinliği´

İskenderun Çocuk ve Halk Kütüphanesi, her çarşaba günü ´okuma etkinliği´ düzenliyor. İskenderun Çocuk Kütüphanesindeki etkinlik, çarşamba günleri 14.00-15.00 arasında yapılıyor. Kütüphanedeki son okuma etkinliğinde Elif Güreş, ?

GÜNCEL 29.06.2018 11:30:04 0
Her çarşamba ´kitap okuma etkinliği´

Nesrin Geyik-Mehmet Dağlı/İskenderun

İskenderun Halk Kütüphanesinde yapılan ve kütüphaneci Fahrettin Duruş tarafından koordine edilen çocuklara kitap okuma etkinliğinde, genç gönüllüler 4 ile 7 yaş arasındaki çocuklara kitap okuyor. İskenderun Teknik Gençlik ve Çocuk Kütüphanesinin en çok kitap okuyan 9 yaşındaki kullanıcısı Mustafa Kemal Güreş´in de kütüphane gönüllüsü olduğu öğrenildi.

37 bin 036 adet kitap, okuyucunun hizmetinde
İskenderun´da çocuk ve gençlerin ilgi gösterdiği Halk Kütüphanesi, okuyucular için hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor. Kütüphane kullanıcılarına yazın serin, kışın sıcak bir ortam sağlayan İskenderun Halk Kütüphanesi, ödünç kitap alma, KPSS ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler tarafından da ilgi görüyor.
Okulların açık olduğu dönemde kütüphanede ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kütüphanenin tanıtımı ile kitap okumanın yararı konusunda bilgilendirme yapıldığı biliniyor.
37 bin 036 adet kitap bulunan İskenderun Halk Kütüphanesinin, kütüphaneyi kullanan aktif üye sayısı 7 bin 290 kişi. Son altı ayda kütüphaneden 7281 kişinin okumak amacıyla 14 bin 454 adet ödünç kitap aldığı; kütüphanenin materyaliri ve internet erişim hizmetlerinden yararlanan yetişkin ve çocuk sayısının ise 50 bin olduğu sanılıyor. Kütüphanedeki internet üzerinden 15 yaş üstü onlar yararlanabiliyor. İskenderun´daki kütüphanede, üyelerimize e- kitap hizmeti de veriliyor. İskenderun Halk Kütüphanesi, ülkede bu hizmeti veren 100 kütüphane arasında yer alıyor.

En çok okunan, edebiyat kitapları
Kütüphanesinde bulunan kitaplar arasında en çok edebiyat kitapları yer alıyor. Okumak amacıyla en çok ödünç alınan ve tercih edilen kitaplar arasında Zülfü Livanelinin “Kardeşim Hikayesi”, Ahmet Batman´ın “Korkma Kalbim” ve Sabahattin Ali´nin “Kürk Mantolu Madonna” kitaplarının tercih edildiği öğrenildi. İskenderun Halk Kütüphanesi, kent merkezindeki çocuk ve yetişkin bölümü binasının yanı sıra, İSTE kampüsüdeki Barbaros Hayrettin Binasının 4. katındaki halk kütüphanesi şubesinde de hizmetini sürdürüyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57