'Her gün sofralarda bir tabak eksiliyor'

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, iç ve dış politikada kötü bir gidişat olduğunu ve umudun örgütlenmesiyle bu daha aydınlık yarınlara kavuşabileceğini ifade etti.

GÜNCEL 26.09.2018 10:16:01 0

Samandağ/SES

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nehir, Cumartesi annelerinin masum isteklerine bile tahammül edilemediğini belirterek, sendika, sivil toplum örgütleri, öğrencilerin ve vatandaşların kendilerini baskı altında hissettiklerini ifade etti. Türkiye´de ekonominin kötü gidişatından dolayı her gün sofralarda bir tabak eksildiğini belirten Nehir, açıklamaya göre şu değerlendirlerde bulundu: 'Toplumun her kesiminin bu yoksullaşmayı hissetti. Türkiye´de bir umudun yeşerdiğini ve halkın talepleri doğrultusunda bir değişimin yaşanacağına inanıyorum. Dünyada kapitalizmin bir basıncı ve sağcılaşma, muhafazakarlaşma eğilimi var. CHP‘nin 1980 öncesinde yüzde 42‘lere ulaştı ve bugün itibariyle soldan yana Dünya‘da ve Türkiye´de böyle bir dalga oluşmadı. 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce´nin aldığı yüzde 30 oy oranın Cumhuriyet Halk Partisi ve bu sürece destek verenlerin başarısı oldu. Sadece Muharrem İnce´nin başarısı gibi lanse edilmesi doğru değil. Muharrem İnce´nin 24 Haziran seçimlerinden sonra kendisini merkeze koymadan ´bu başarısı hepimizin başarısıdır. Gelin ortak bir akılla doğru bir zemine oturtalım demesi´ gerekti. İnce´nin seçimden sonra geliştirdiği söylemleri güven vermedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun her zaman yanındayım. Kılıçdaroğlu´nun 24 Haziran seçimlerinde mevcut iktidara karşı Millet İttifakı sürecini ördü ve İnce´nin adaylığı sürecini de başlattı.'
Samandağ´da dokuz buçuk yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Nehir, halkın desteğini her zaman hissettiğini ve CHP yönetiminin aday göstermesi halinde tekrar göreve talip olduğunu da söyledi. Açıklamada, Nehir, 2014 yerel seçimlerinde Samandağ´da yüzde 81,5 oranında oy alarak ikinci kez belediye başkanı seçildiği de anımsatıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00