´Her projede UKOME´nin onayı var´

HBB yöneticileri Antakya´da cadde için toplandı

GÜNCEL 25.12.2018 10:18:29 0
´Her projede UKOME´nin onayı var´

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Antakya´da kent yaşamının kalitesini arttırmak ve vatandaşın yaşam standartlarını daha yukarıya çekmek için katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışını sürdürmeye devam ettiğini ifade etti.
Antakya´da önemli geçiş noktalarından ve caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi´nin trafik düzenlemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade edilen HBB´nin yazılı açıklamasında şunlara yer verildi: 'HBB yöneticileri, cadde sakini ve iş yeri sahipleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Antakya Bellur Saray´da düzenlenen toplantıya HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Atatürk Caddesi´nin ulaşım ve parklanma konuları ilgili proje ve görüşler masaya yatırıldı. Konuyla ilgili ilk olarak söz alan Mehmet Maden, Atatürk Caddesi ile ilgili tasarladıkları 3 modelin de bilimsel veriler ışığında gerçekleştiğini söyledi. İlk modelin geçen aylarda denendiğini, parklanmanın ortada olduğu tek gidiş tek geliş modeli olduğunu belirten Genel Sekreter Maden; bunun Barcelona, Berlin, Paris ve İzmir gibi şehirlerde örneklerinin olduğunu ifade etti'
Açıklamaya göre, ikinci modelin esnafın arzu ettiği iki gidiş-iki geliş modeli olduğunu ifade eden Maden, “Bu model Atatürk Caddesi için sorun olmamasına rağmen Vali Göbeği ve Cumhuriyet Meydanı gibi önemli kavşakların tıkanmasına yol açtı. Görüşünü aldığımız şehir planlamacıları ve akademisyenler bu caddenin tek yön olması gerektiğini söyledi. Üçüncü modelimiz ise şu anda kullanılan 2 gidiş-1 geliş modelidir. Bu modelde cepler çıkarılıp kaldırımlarda gerekli düzenlemeler yapılırsa daha iyi sonuç alırız” değerlendirmesini yaptı.
Her projede Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) üyelerinin görüşü ve onayı da olduğunu anlatan Maden, Hatay´ın ulaşımı kolay ve kent insanının mutlu olması için her öneriye kulak verdiklerini ifade ettiği anlatılan açıklamada, 'Toplantıda yer alan iş yeri sahipleri ve cadde sakinleri de görüşlerini tek tek belirtti. Caddenin en eski haline dönmesini istediklerini ifade eden bazı iş yeri sahipleri, caddenin yeniden renkli ve hareketli hale gelince bunun işlerine olumlu yansıyaca' görüşünü kaydetti. Atatürk Caddesi trafik ve parklanma sorununun mağduriyet yaşanmadan çözmek için büyükşehir belediyesinin tüm birimleriyle çalıştığını anlatan Ulaşım Dairesi Başkanı Polat ise açıklamaya göre şunları belirtti: 'Yeni kanun ve yönetmelikler ışığında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kanunlar bisiklet yolu da yapmamızı söylüyor. Ayrım yapılmaksınız bisiklet sürücüsünün de her yere bisikletiyle ulaşmasını da planlıyoruz. Dünyanın birçok kentinde bunun örneği var. Amsterdam´da da tıpkı Antakya´da olduğu gibi trafik sorunu vardı. Oranın yöneticileri bunu kararlılıkla çözüme kavuşturdu.'
Açıklamada, Maden´in, Atatürk Caddesi´nin köprü tarafından Kavaslı Kavşağı´na kadar kaldırım, refüj, asfalt ve park sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını söylediği de belirtildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23