“Her saldırıya, bugün de tek yürek sahip çıkıyoruz”

Bu yıl 95. yıldönümü kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 30 Ağustos 1922´de emperyalizme karşı bir zaferin kazanıldığını belirtti, Defne Belediye Başkanı İbrahim

25.08.2017 11:08:05 0
“Her saldırıya, bugün de  tek yürek sahip çıkıyoruz”

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 30 Ağustos Zaferi´nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ”30 Ağustos 1922 emperyalizme karşı kazanılan bir zaferdir. 30 Ağustos, Ülkemiz tarihinin dönüm noktasını oluşturan, Cumhuriyet rejimin kurulması yolunda en büyük adımdır. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun yolunu açan 30 Ağustos zaferi ile umutsuzluklara son vermiş, halkımız için aydınlık günlerin müjdeleyicisi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi´ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Türkiye Cumhuriyetinin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

“30 Ağustos, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 19 Mayıs 1919´da emperyalist güçlere karşı Samsun´dan başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı´nın, kararlı ve inançlı bir mücadele ile İstiklal Mücadelesini taçlandıran, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı, tarihe altın harflerle yazılan zafer günüdür” diyen Defne Belediye başkanı İbrahim Yaman, bu tarihi günü gururla kutladıklarını bildirdi. Yazılı mesajında Yaman, şunları ifade etti: “Vatanımızın birlik ve beraberliği, milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı Büyük Taarruz Zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve yurdun dört bir yanından canını ortaya koyan kahramanlarımızın elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz. Cumhuriyet ve Demokrasi tarihimizin birlik ve beraberliği 95 yıl önce bu zafer destanı ile yazılmıştır. Ülkemizin varlığını, birliğini, beraberliğini tehdit eden her saldırıya, bugün de bu birlik beraberlik duygusu ile tek yürek olarak sahip çıkıyoruz.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00