Her üye 3+2 isim yazdı

AKP´den İskenderun için 15, HBB için 5, toplam 134 aday adayı başkan adaylığı için yarıştı

SİYASET 19.11.2018 10:01:23 0
Her üye 3+2 isim yazdı

Sadet Berkyürek/SES

Adalet ve Kalkınma Partisi AKP´de 16 Kasım´da sona eren belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının ardından dün de Antakya´da yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla ve elektronik ortamda ‘temayül yoklaması´ yapıldı. Yoklamaya katılanlardan ilçe belediye başkanlığı için 2, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 3 aday için tercihlerini belirtmeleri istendi.
AKP´de temayül yoklaması Antakya Spor Salonu´nda dün saat 10´da başladı. Saat 16.00´ya kadar devam eden yoklamaya katılanlar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 15 ilçe için ayrı ayrı oy kullandı. Her ilçe için ayrı kabin oluşturulan salonda 15 ilçe ile HBB belediye başkan adaylığı için toplam 134 aday adayı yarıştı.

İskenderun için 15 aday adayı
İskenderun belediye başkanlığı için aday adayları şu isimlerden oluştu: Abdulkerim Güven, Ali Soylu, Amir Öncel, Bülent Özer, Erdal Keleş, Ergün Gözüküçük, Filiz Özçörekçi, Lutfi Maraşlı, Mehmet Ergündüz, Metin Çağlar, Nevzat Barak, Nürsel Eğe, Recep Sivri, Uğur Feriz ve Vedat Tosun.

HBB aday adayları
Doğrudan AKP genel merkeziyle bağlantılı olarak oluşturulan sistem üzerinden yoklamaya katılanlar hem ilçe hem büyükşehir belediyesi için soruları yanıtladı. Belediye ile ilgili 5 sorunun yöneltildiği üyelerden, ilçe belediyesi için 2, büyükşehir belediyesi için ise 3 isim önermesi istendi. Adı HBB aday adayları arasında geçen Bekir Altan dahil mevcut belediye başkanları ise yoklama listesinin dışında kaldı. HBB aday adayları ise şunlar: Mehmet Soydan, Mehmet Öntürk, Mehmet Yeloğlu, Nuri Çelik, Nizamettin Değer.

Kimler oy kullandı?
Büyükşehir belediye başkanlığı için üyeliği devam eden kurucu üyeler, il yönetim kurulu, disiplin kurulu, kadın ve gençlik kolları başkan ve asıl yönetim kurulu üyeleri ile üyeliği devam eden eski il başkanları, İl Parti Demokrasi Hakem Kurulu başkan ve asıl üyeleri; ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları başkanları ve asıl yönetim kurulu üyeleri ile tüm ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile parti üyeliği devam eden 22., 23., 24., 25. ve 26. dönem milletvekilleri eğilim yoklamasına katıldı. İlçe belediye başkanlığı için de üyeliği devam eden parti kuruculurı ile ilçede oturan il yönetim kurulu asıl üyeleri, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu asıl üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ile üyeliği süren eski ilçe başkanları katıldı.

Genel merkez gözetiminde yapıldı
Temayül yoklamasına genel merkezden AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Dilek Kaya da katıldı. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iki gün önce geldiği Antakya´da parti yöneticileriyle biraraya geldi. Yoklama öncesinde yaptığı değerlendirmede Hatay delegelerinin 15 ilçe ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için tercihlerini elektronik ortamda yapılan temayülle ortaya koyacaklarını söyleyen Özkan, 14 seçimde alınan başarının arkasında ‘teşkilatların ve milletin çizdiği rota´nın belirleyiciliğinin bulunduğunu kaydetti. Aday seçiminde temayül yoklamaları, anketler ve seçmenin beklentilerinin de etkisine işaret eden Özkan, meclis üyesi başvurularının da bugün başlayacağını, doğrudan aday adaylığı müracaatını yapanlar, mevcut belediye başkanları ile aday adaylığı rakamının 10 bin civarında olduğunu kaydetti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22