Her yer okuma alanı

Kitap okuma niyeti olunca, her yer okuma alanı da olabiliyor. Metropollerdeki uzun kent içi yolculuğunda metro ve otobüslerde geçen uzun vakti kitap okuyarak değerlendiren birçok kişi bunun örneği, İskenderun´da da 55. Kütüphane Haftası kap

GÜNCEL 29.03.2019 12:05:39 0
Her yer okuma alanı

 

Akın Bodur/İskenderun
 Bakanlık bu yılki haftanın teması olarak 'Sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin rolü” olarak belirledi. İskenderun Halk Kütüphanesi, bilgiye ulaşmada halk kütüphanelerinin hiç kimseyi arkada bırakmamak için tüm gücüyle çalışan bir kurum olduğunu anımsattı. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ile Düğünyurdu Hayriye-Ahmet Açıkgöz İlkokulu´nda 'Okumak gelişmektir' adlı etkinlikler düzenlendi. Sahilde ise İSTE, İskenderun Gençlik Merkezi, Kızılay şubesine ile işbirliğiyle düzenlenen okuma etkinliğine öğrenci ve öğretmenler ile kitapseverler katıldı. İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri´nin de bulunduğu etkinliğe katılanlara Kızılay tarafından su ve çorba dağıtıldı. Kütüphane Haftası, 31 Mart Pazar gününe kadar sürüyor.
İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle hafta kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. İSTE´deki etkinlikte konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçede bilgi toplumu olma hassasiyetiyle kitap ve kütüphane konusunda gereken ehemmiyetin gösterildiğini, mevcut kütüphanenin fiziki ve teknik açıdan gelişmesi açısından restorasyon projesinin gündemde olduğunu belirtti. Aşık Veysel´in ´İnsan olmak için okumak gerekir´ deyişini anımsatan Yönden, yöre halkını kütüphaneye ve okumaya davet etti. Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, İSTE işbirliğiyle hayata geçirilen kütüphane projesi, kütüphane ve dokümantasyon alanında sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. İSTE Rektörü Türkay Dereli de kütüphane ağının genişletilmesi ve kitap çeşitliliğinin arttırılması konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtti.
Hafta kapsamında yazarlar Sinan Yağmur, Mehmet Erdal Torun, Sona Polat Bilgin, Cüneyt Üre kentteki etkinliklerde öğrenciler ve halkla buluştup, söyleşti ve ktaplarını imzaladı. Yazar yağmur, kitap okumanın hayatımızı değiştireceğini söyledi. Torun da 'Hızlı okuma ve etkili anlama' semineri verdi. Bilgin ve Üre ise öğrencilerle buluştu. Bilgin, Kılıç Ali Paşa İlkokulu öğretmeni Gülseren Güngör Keleş ve öğrencileri ile Pamuk Kreşte çocuklarla buluştu.

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19