Herkesin elini taşın altına koyma zamanı

Milletvekili Topal internet kota ihtiyacını hatırlattı, dayanışma istedi

GÜNCEL 20.03.2020 12:25:28 0
Herkesin elini taşın altına koyma zamanı

İskenderun/SES

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; koronavirüs(COVID-19) riskine karşı alınan önlemlere dikkat çekerek, “Okullarımız kapalı dersler internet üzerinden verilmeye başlayacak, halk eve kapandı, tek iletişim aracı internet. Bu yüzden internet ücretleri düşürülmelidir” dedi.
Topal TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Koronavirüsle ilgili alınan önlemler kapsamında Türkiye âdeta eve kapandı, okullar tatil edildi, önümüzdeki hafta on-line eğitim başlayacak. Birçok kuruluş, çalışanlarına evden çalışma olanağı tanıdı. İnsanlar yüz yüze görüşmek yerine internet aracılığıyla görüşür hâle geldi. Bu bağlamda, internet kullanımı temel ihtiyaç hâline geldi. Önümüzdeki süreçte özellikle öğrencilerimiz internete yoğun ihtiyaç duyacaklar. Şimdiden birçok insan kotasını doldurdu, erişimde sıkıntı yaşıyor. Buradan Hükûmete ve internet sağlayıcı şirketlere çağrı yapıyorum: Virüs önlemleri devam ettiği sürece internetten alınan vergiler kaldırılsın, şirketler bu geçiş sürecinde eğitim yayınlarına özel kota versin, tüm erişim ücretleri yüzde 50 indirilsin. Bunu bir sosyal dayanışma örneği olarak milletimiz adına talep ediyorum. Şimdi, herkesin elini taşın altına koyma zamanı.”

Hükümeti Acil Ekonomik önlem almaya davet etti
Kanal Projesi değil destek projesi gerekli

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada koronavirüsü önlemleri dahilinde hükümeti acil ekonomik önlem almaya davet etti, “Kanal Projesi değil destek projesi gerekli” dedi.
Milletvekili Serkan Topal yaptığı konuşmada şu görüşlere, yer verdi:
“Herkes burada mevcut olan iktidarımızın aldığı önlemleri, sağlıkla ilgili aldığı önlemleri öve öve bitiremedi. Evet, zaten Sağlık Bakanlığının, iktidarın görevi bu. Biz de teşekkür ediyoruz, olması gereken bu. Ama değerli arkadaşlar, şimdi, tabii Bakanlığımızın bir genelgesi var. İşte birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, lokanta, çalgılı müzikli kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu neyse vesair bütün bu iş yerlerinin geçici bir süreliğine kapatılmasına karar verildi; o da doğru, ona da katılıyoruz. Ancak değerli arkadaşlar, sadece sağlıkla ilgili önlemler yetmez. Az önce de değerli hatip arkadaşımız da bunu dile getirdi. Değerli arkadaşlar, bakın, bunu söylemek istemiyorum ama söylemek zorundayım: Dört ay önce Çin, buna yakalandığı dakikada, çok kısa bir sürede, bir ay içerisinde devasa hastaneler yaptı. Umarım, iktidar bundan sonra kanal manal projesi yerine, rant projeleri yerine her ilçede mutlaka bir hastane kurulması noktasında çalışma yapar, onunla ilgili projelerle gelir.”

Esnafın yükümlülüklerini devlet üstlenmeli
“Bununla ilgili Amerika, İtalya, Malezya -az önce de saydı- ABD, Avusturya, Çin, İngiltere, Almanya, Kanada özellikle neler yapılması konusunda, bütçe konusunda açıkladılar. Kapatılan iş yerleri SSK´yi, elektriği, suyu nasıl ödeyecek? Ya da bu arkadaşlarımızın, bu iş sahibi arkadaşlarımızın kredileri var, ödemeleri var, senetleri var, personel giderleri var. Değerli arkadaşlar, bununla ilgili, Suriyelilere zamanında 40 milyar dolar harcandı. Bugün Almanya çıktı, açıkladı, dedi ki: ‘Sınırsız destek veriyoruz.´ 600 milyar doların üstünde…”

Krizi çiftçinin, esnafın, vatandaşın üzerine yığmayın
“Şimdi, halkın beklentisi nedir? Elbette geçer, bugünler de geçecek inşallah, üç ay, beş ay, bir yıl, ne zaman geçecekse geçtikten sonra, zaten mevcut olan ekonomik krizin üzerine, bütün esnaflarımızın, vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin üzerine bir de bu krizi yığmayalım değerli arkadaşlar. Beklentilerimiz nelerdir, onu ifade etmek istiyorum; acil olarak yapılması gerekenler: Değerli arkadaşlar, kapatılan iş yerlerinin vergi, SSK primi, kira ve personel ödemelerini, kapalı kaldıkları süre içerisinde devlet ödemelidir. Bunun için biz, bir an önce bir kanun teklifi mi getirelim, ne yaparsak yapalım -ek bütçe mi hazırlayalım- yapalım; bu bir. İkincisi, esnafımızın vadesi gelmiş, devlete ve özel sektöre olan borçları ötelenmeli ve bu konuda icra işlemi yapılmamalıdır. Kredileri bir an önce ötelenmelidir. yrıca, hijyen malzemelerinin ücreti dar gelirli vatandaşlara mutlaka devlet tarafından verilmelidir.”

Sicil affı çıkartılmalı
“Zaten az önce Değerli Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Özel de basın açıklamasında, burada en çok mağdur olan kişilerin özellikle dar gelirli vatandaşlarımız olduğunu ifade ettiler. Değerli arkadaşlar, Sayın Genel Başkanımız da, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ivedi bir şekilde sicil affının çıkarılması gerektiğini ifade etti, biz de burada ifade ediyoruz. Ve özellikle bu esnaflarımızın, kapalı olan esnaflarımızın su, elektrik ve doğal gaz borcu mutlaka devlet tarafından ödenmelidir. Şu ana kadar Sayın Berat Albayrak, televizyonlara çıkmadı. İnanıyorum ki bütün bu vatandaşlarımızın, bu sorunlarını çözebilecek bir ekonomik pakette gelecektir. Bizde burada ona destek olacağız.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00