´Herod bilim ile aydınlanıyor´ projesi

TÜBİTAK tarafından Türkiye´de desteklenen 53 projeden biri olan ´Herod bilim ile aydınlanıyor´ projesi Bilim Şenlikleri Antakya Belediyesi´nin ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNCEL 19.10.2021 17:02:12 0
´Herod bilim ile aydınlanıyor´ projesi


Antakya/SES
 Bilim şenliğinde öğrenciler, alanda kurulan 25 atölyede bilim ve sanatla buluştu. TÜBİTAK, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirlikleri ile hayata geçirilen Bilim Şenliği törenle açıldı. Şenliğin açılış törenine öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de katıldı. Antakya´nın tarihi değerlerinden biri olan Kurtuluş Caddesi´nin, dünyanın ilk aydınlatılan caddesi olma özelliğini taşıdığını ifade eden ve ´Herod bilim ile aydınlanıyor´ projesi ile gençlerin geçmişte Herod caddesi olarak bilinen Kurtuluş Caddesi´ni bilimle aydınlatacağını ifade eden Antakya Belediye Başkanı Yılmaz, 'Şehrin tarihi değerlerini gençlerle bir araya getiren projede emeği geçenlere teşekkür ederim. Bilimin, araştırmanın, geliştirmenin yenilikçiliğin kök salmadığı bir şehrin diğer hedeflere ulaşması mümkün değildir. Bilim şenlikleriyle, gençleri modern teknolojilerle buluşturarak, onlara birlikte iş yapma kültürünü ve takım ruhunu aşılamayı amaçlıyoruz. Bilim şenliğinin en önemli özelliği okul öncesinden, üniversite mezunlarına kadar tüm öğrencilerimize yönelik olması ile öğretmenlerimizin de çalıştaylar düzenleyecek olmasıdır' dedi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Çerko da, şenlikte bulunan ortamın eğitimin ete kemiğe bürünmüş vücut bulmuş hali olduğunu belirtti ve 'Geçen yıl hem TÜBİTAK 4004, 4005 hemde 4007 projelerinde ülkenin seçkin projeleri arasında yer almayı başaran Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün ve Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile yapılan projelerdir. Bunlardan biri olan TÜBİTAK 4007, Türkiye´deki 53 proje arasından kabul gördü. Bu açıkçası hepimizi gururlandıran bir olay ve bunun tadını çıkarmamız gerekiyor' değerlendirmesini yaptı. TÜBİTAK tarafından desteklenen, 'Herod Bilim İle Aydınlanıyor' projesinin, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmış olan bir proje olduğunu ifade eden Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Tecimen ise şöyle konuştu: 'Projemiz Türkiye´de destek alan 53 projeden biri olup, 14-15-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 25 atölye, konferanslar ve öğretmen çalıştayları ile devam edecek.'
Törende, 'Herod bilim ile aydınlatılıyor'adlı projesinin açılışı törenle yapıldı. Açılışa katılanlar, şenliği alanında yapılan deneyleri izledi, öğrencilerle sohbet etti. Antakya Belediyesi de Herod Bilim Şenliklerine ön kayıt yaptıran öğrenci sayısının 10 binin üzerinde olduğu ve bu sayının çok daha üstünde ziyaretçi beklendiğini açıkladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57