HESOB, 18 madde önerdi

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB), ilin yaşanabilir konuma gelmesi için 18 maddeden oluşan istekte bulundu.

GÜNCEL 13.07.2019 09:15:35 0
HESOB, 18 madde önerdi

Antakya/SES

 HESOB´un sıraladığı ve Hatay´ın yaşanabilir il konumuna gelmesi için Hatayspor´un bu yıl şampiyon olması için hep birlikte çalışmalması, per mahalleye bir taziye evinin yapılması da sıralanıyor. HESOB açıklamasında 'Haydi hep birlikte, hep beraber, el ele kol kola bunları başarabiliriz. Bütün yetkililere sesleniyorum. Gelin hepimiz taşın altına hep birlikte elimizi koyalım, hangi Bakanlığa ve hangi Genel Müdürlüğe gidilecekse, 11 Milletvekilimiz, HBB Başkanımız ve İlçe Belediye başkanlarımız sivil toplum örgütlerimiz hep birlikte bu işe el atalım. Diğer yapılması gerekenleri de hep birlikte tespit edelim. Biz, Hatay´ımıza hizmet için günün 24 saati hazırız' ifadesine yer verildi.

18 maddede hangi öneriler var?
Antakya ağırlıklı olan ve Hatay´ın yaşanabilir konuma gelmesine yönelik olduğu savunulan ve Abdulkadir Teksöz başkanlığındaki HESOB´un sıraladığı 18 maddedu şu istekler yer alıyor: 'Modern bir sebze-meyve hali; Son teknolojilerle donatılmış yeni bir otobüs terminali; Galericiler sitesi; Dünya´nın ılık ışıklandırılmış caddesini trafiğe kapatarak, tarihi sütunları ve yolu gün yüzüne çıkarabilmek için üst yolun hızlı bir şekilde kamulaştırarak, yolun genişletilerek trafiğe açılması; Doğu Antakya diye anılan eski Antakya´nın, tarihi evler hariç komple yeniden imarı (bahçeli yeni yaşanabilir konutlar yapılarak, fakır fukaranın da ev sahibi olmasının sağlanması); Cindi Hamamı çevresinde yatırım yapmış esnafımızın önünün açılması için turizm bölgesi ilan edilmesi; Eski tarihi Antakya sokaklarımızın sokak iyileştirme projeleri ve aydınlatılması; Defne´de, Üzumdalı yolundaki gibi modern bir mezbahane ve hayvan pazarı yapılması, çok amaçlı sosyal tesis ve sanayi sitesi yapılması; Eski otobüs terminali, sebze hali, eski itfaiye civarı ve eski sanayi sitesi komple ele alınarak, halkın da fikri alınmak suretiyle, çok güzel, yeşil alanı bol, sosyal tesisler ve işletmeler yapılması; Vakıflar Işhanı ve eski Antakya Oteli´nin yerinin yeşil alan olarak kalması için, şehrin bütün dinamiklerınin el birliği içerisinde çalışması; Defne´ye modern hastane yapılması; Uzun Çarşı restorasyon projesinin çok hızlı bir şekilde başlatılması; Yolların asfalt ve parke işlerinin yapılması; Hatay´ın dört bir köşesinin düzenli ilaçlanması; Temizliğe çok önem veren bir şehir olunması; Hatayspor´un bu yıl şampiyon yapabilmek için hep birlikte çalışılması; Her mahalleye bir taziye evi yapılması; Yeni inşaatlara izin verirken, mutlaka otopark mecburiyeti aranması.'

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22