HESOB Başkanı yeniden Teksöz

HESOB Başkanlığına Abdulkadir Teksöz yeniden seçildi. Antakya´daki Ottoman Otel´de düzenlenen kongrede iki liste yarıştı. 521 üyenin 477 sinin oy kullandığı seçimde, Abdulkadir Teksöz 366 oyla yeniden seçilirken, rakibi Mehmet Alakuş d

GÜNCEL 10.05.2022 15:01:39 0
HESOB Başkanı yeniden Teksöz

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanlığına Abdulkadir Teksöz yeniden seçildi. Antakya´daki Ottoman Otel´de düzenlenen HESOB kongresinde iki liste yarıştı. 521 üyenin 477 sinin oy kullandığı seçimde Abdulkadir Teksöz 366 oyla yeniden seçilirken, rakibi Mehmet Alakuş da 108 oy aldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Hayzaran, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Künefeci, bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetiilerinin de katıldığı genel kurulda, divan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Talat Dinçer, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Hatay Elektronik Cihaz Tamircileri Odası Başkanı Adnan Taşçıoğlu, Reyhanlı Demirciler ve Tornacılar Odası Başkanı Süleyman Sırrı Ataş ve İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu´dan oluştu.
HESOB´un faaliyet raporunu okuyan Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Teksöz, 70 yıl sonra TESK yönetimine üye verdiklerini belirten ve sadece Antakya´nın değil, Hatay´ın başkanı olduğunu anlatarak, '7 federasyonda Hatay´ı temsilen 7 arkadaşımız bulunuyor. Esnafın sorunu için Ankara´ya kamp kuruyoruz. Bu bir kip meselesi. Metal Sanayi Sitesi için milletvekilleriyle birlikte Sanayi Bakanı ile görüştük. Antakya´da mobilyacılar sanayi sitesi gibi Kırıkhan´da da yapıyoruz. Bir senede yatırım programına alındı. Kim ne proje getirirse yardımcı oluruz. Altınözü OSB´deki proje 10 seneden beri yapım aşamasındaydı. Tabela ücretleri düşürüldü. Esnaf işyeri değiştirdiğinde 30 bin TL ödüyordu, bu 10´da 1 fiyatına indirildi. Antakya´nın bu hareketi diğer belediyelere de örnek oldu. Ne istenirse yapmaya hazırız, yeter ki birlik olalım' diye konuştu.

Yönetimde kimler var
İki listeyle yapılan seçimde kullanılan ve geçerli olan oyların 366´sını alan Abdulkadir Teksöz yeniden HESOB başkanlığına getirilirken, diğer aday Mehmet Alakuş ise 108 oy aldı. Buna göre, Teksöz´ün başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu: Erol Akın, Aziz Fatih Yılmaz, Sabit Ak, Ali Bayır, Refik Gümüşoğlu, İbrahim Cihangir, Ahmet Bölükbaşı ve Nizar Hayzaran. Birliği denetim kurulu üyeliklerine Abdulgani Kit, Musa Mert, Mustafa Terzi, Muhammet Güzey ve Servet Canatar getirilirken, disiplin kurulu üyeleri de Hasan Özkul, Mahmut Şenöz, Doğan Aydın, Halil Emre Ergüder ile Yılmaz Değirmenci´den oluştu.
HESOB Başkanı Teksöz, kongre sonrası sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Bu başarı hepimizin. Bugün gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuza katılarak davamıza sahip çıkarak bizi tekrardan büyük bir gururla yürütmekte olduğumuz bu göreve layık görmenizden dolayı kıymetli oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize içtenlikle şükranlarımı sunarım.
Yeni dönemde de inşallah esnaf ve sanatkarımıza aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz' ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19