HGC yönetimini belirledi

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Derneği pazar günü yapılan genel kurulla yeni yönetimi belirlendi.

18.10.2022 17:01:00 0
HGC yönetimini belirledi

İskenderun/SES
199 üyesi bulunan ve iki listenin yarıştığı seçimde Nihat Mazmanoğlu'nun listesi 99 oy alırken, Bostan Yılmaz'ın listesi ise 65 oy aldı. Seçimi Mazmanoğlu'nun listesi kazandı. 
Buna göre HGC'nin yeni yönetim kurulu Nihat Mazmanoğlu, İlyas Bayraktar, Serkan Oğuz Uğraş, Ali Yolcu, Cevdet Işık Şener, Cemil Yıldız, Mithat Kalaycıoğlu, Hasan Özdemir ve Murat Mutlu. Dernek denetim kurulu üyeliklerine Muhammed Ali Çayırcık, Mustafa Çolakoğlu ve Ayhan Gümüşsoy getirilirken, disiplin kurulu üyelerine ise Ömer Barutçu, Mustafa Dilek ve Ahmet Fatih Çelik getirildi. Federasyon delegeleri ise Abdullah Temizyürek, Nihat Mazmanoğlu, İlyas Bayraktar ile Mithat Kalaycıoğlu getirildi. 
Yapılan genel kurul sonrası bazı üyeler dernekten istifa ettiğini duyurdu. İstifalar e-devlet üzerinden yapılırken, bazıları da sosyal iletişim sitesinden istifa edeceklerini duyurdu. İstifa edenler, gazeteci olmayan çok sayıda kişinin seçim öncesi derneğe üye kaydı yapıldığı ve bazı üyelerin üyeliklerinin düşürüldüğünü savundu ve HGC üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. 
HGC'nin kurucu başkanı ve iki listede de onur kurulu üyesi gösterilen ve Mazmanoğlu'nun listesinden seçilen Yetişen, dernek üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Yetişen, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "2010 yılında gazeteci arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz kurucu başkanı olmaktan gurur duyduğum ve ilçeler dahil tüm gazeteci arkadaşlarımızı kucaklayan Hatay Gazeteciler Cemiyeti ne yazık ki artık gazetecilerin değil esnafın, müteahhitlerin üye olduğu cemiyet haline gelmiştir. 'Küçük olsun bizim olsun' mantığıyla yöneltilen cemiyetimiz artık gazetecileri temsil etmekten uzaklaşmıştır. 40 kadar üyemizin üyeliğini silenler tekrardan 60 civarında yaptığı üyenin hesabını vermesi gerekmektedir. Oy kullanmaya gelen ve gazeteci olmayan kişilerin oylarıyla zafer naraları atanlar maalesef kendilerini kandırmaktadır. Üzülerek görüyorum ki mesleği gazeteci olan arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı istifa etmektedir. Yaklaşık 10 yıldır başkanlığını yaptığım ve kurucu başkanı olduğum cemiyetimizden istifa ediyorum. Cemiyetimizi bu hale getirenlerleride Allah’a havele ediyorum."

HGC'den istifalara ilişkin açıklama
HGC yönetimi, istifaları üzüntüyle karşıladıklarını, yapılan iddiaları 'mesnetsizce' bulup, kabul etmediklerini açıkladı. Yönetimin kendi arasında yapacağı görev dağılımında dernek başkanı olması beklenen Nihat Mazmanoğlu, yönetiminin kararını sosyal iletişim sitesinden paylaştı. Mazmanoğlu, paylaşımında şunlara yer verdi: "Hatay Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin sonucunun belirlenmesinden hemen sonra sosyal medya üzerinden bazı arkadaşlarımızın istifa ettiklerini duyurmalarını üzüntüyle karşılamakla birlikte yapılan mesnetsizce iddiaları ise kabul etmiyoruz. İddia edildiğinin aksine üyeliği silinenlerin tamamı üyelik vasıflarını yitirmiş, bir kısmı istifa eden üye arkadaşlarımızın istekleriyle referanslarıyla yaptığımız yeni üyelerin tamamı da üyelik kriterlerini taşıdıklarının belgeli ispatı sonrası üyelikleri yapılmıştır. Bu bilgiler cemiyetimizin internet sitemizde de zaten açıkça görülmektedir. Hal böyle iken mesnetsiz iddialarla kafalarda soru işareti yaratacak yanlış söylemlerde bulunmak düşündürücüdür ve bu mesleği birlikte icra ettiğimiz arkadaşlarımıza yakıştırmamaktayız. İddia edildiğinin aksine, genel kuruldan günler önce dileyen her arkadaşımıza 199 kişilik üye listemiz verilmiş olup, hiç kimse hiçbir üye ile ilgili üyelik kriterlerini taşımadığı vs. şeklinde bir itirazda ve beyanda bulunmamış olup, genel kurul sonrası seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bu istifaların mesnetsiz iddialarla yapılmış olması düşündürücü olmakla beraber samimiyetten çok uzaktır. Kaldı ki cemiyetimiz, Hatay İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yakın zamanda denetlenmiş olup hiçbir aykırılığın olmadığı, tüzük dışına çıkılmadığı ilgili kurum tarafından onaylanmıştır. Cemiyetimiz büyük ve tüm Hatay’ ı kapsayan geniş bir ailedir. Yeni üye yapılacağı gibi istifalar da olacaktır. Kaybetmenin gerginliği ile yapılan gayri ciddi açıklamalarla güzide cemiyetimizin yıpratılmasına ise asla müsaade etmeyeceğiz."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19