HİBA Bilim Şenliği yapıldı

Defne Belediyesi ve Defne Kent Konseyi desteğiyle, Defne Kent Konseyi Gençlik Meclisince oluşturulan Hevesli İnsan Bilim Atölyesi (HİBA) Projesi kapsamında 1. HİBA Bilim Şenliği yapıldı.

GÜNCEL 7.08.2018 11:13:33 0
HİBA Bilim Şenliği yapıldı

Antakya/SES

Defne´deki Hatay Kültür Merkezinde hafta sonu yapılan ve akademisyenlerin konferansları ile gerçekleşen HİBA Bilim Şenliğ´nde; Meslek seçim paneli, hümanizm, tarih, küresel ısınma, insan evrimi, başka dünya başka canlılar, paradoksal döngüler, yapay zekâ, antropoloji gibi bilimsel konular hakkında sunumlar yapıldı. Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Erol Eroğlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, öğretim üyesi Dr. Kudret Eminoğlu, öğretim üyesi Dr. Nuri Emrahoğlu, araştırma görevlisi Cenk Özdağ´ın da katıldığı şenlikte, akademisyenler bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilim Şenliği´ni ziyaret eden vatandaşlar için bilim stantları kuruldu ve gökyüzü gözlemi de yapıldı.
1. HİBA Bilim Şenliğinde açılışında konuşan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, “Kent Konseyi Gençlik Meclisindeki gençlerimizin enerjisine yetişmek mümkün değil. Daha ilk günden gözlerindeki o parıltı ve başarıya olan inançları bizleri çok etkiledi ve yapacakları her işte onların yanında olacağımıza söz verdik. Gençlerimize destek olan akademisyenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların vermiş oldukları destek çok değerli' dedi.
HİBA Bilim Şenliği iki gün sürdü.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22