HIPEC, Antakya´da ilk kez uygulandı

Hatay Devlet Hastanesi

GÜNCEL 30.05.2019 10:45:06 0
HIPEC, Antakya´da ilk kez uygulandı

Antakya/SES

Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan ve Türkiye´de sayılı merkezlerde uygulanabildiği ifade edilen HIPEC (Karın içi kemoterapi) yöntemi ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi.
Hatay Devlet Hastanesi Jinekolojik Onkoloji polikliniğine karın şişliği şikâyetiyle başvuran hastanın yapılan tetkik ve tahlilleri sonrasında hastaya Yumurtalık Kanseri (Over) teşhisi konulduğu anlatılan yazılı açıklamaya göre, yumurtalık kanseri, kadın kanser türleri açısından çok komplike olup, tedavisi uzun ve disiplinle takibi gereken bir tür hastalık.
Jinekolojik onkolog Dr. Hülya Ayık Aydın, cerrahi onkolog Dr. Mehmet Esat Duymuş ve ameliyat ekibinin, hastanın yapılan tüm tetkik ve sonuçlarını değerlendirdikten sonra ameliyat edilmesine karar veridiği anlatılan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında şunlara yer verildi: 'Yapılan ameliyatta; Yumurtalık kanseri sitoredüktif cerrahisi (tümörlü dokuların tamamının çıkartılması) sonrasında başarılı bir şekilde HIPEC tedavisi (karın içi sıcak kemoterapi) uygulanmıştır. HIPEC tedavisi hastane jinekolojik onkologu, cerrahi onkologu, anestezi ve Ameliyat ekibiyle birlikte başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Yumurtalık kanser cerrahisinde, tümörün optimum temizlenebildiği hastalarda HIPEC (hipertermik intraperitoneal kemoterapi) denilen sıcak kemoterapi, ısıtılmış kemoterapi ilaçlarının karın boşluğuna verilmesi şeklinde uygulanan tedavi yöntemidir. Yumurtalık kanseri cerrahisinde rahim ve yumurtalıklara ek olarak tümörün yayılma yollarından biri olan lenf dokuları ve karın içi yağ dokusu (omentum) çıkartılır. Bazı hastalarda tümörlü dokuların tamamını çıkartmak için bağırsakların, dalak gibi iç organların da çıkartılması gerekmektedir. Yumurtalık kanser cerrahisinin, konusunda deneyimli ve bu konuda eğitim almış cerrahlar tarafından yapılması en önemli unsurlardan biridir. Türkiye´de sayılı merkezlerde uygulanabilen HIPEC (Karın içi kemoterapi) yöntemi Hatay Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde ilk defa uygulanmıştır. Bu tedavi yöntemi kanser hastalarının yaşam süresini artırmakta ve tedavi de yeni bir umut olmaktadır.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00