Hissedilen sıcaklık 40 derece

İskenderun´da hava sıcaklığı dün 40, nem oranı da yüzde 67´ye yükseldi.

13.07.2017 09:24:08 0
Hissedilen sıcaklık 40 derece

Burak Milli/Ahmet Çapar

 İskenderun Metoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte sıcaklığın gölgede sıcaklığıın 32, ancak hissedilen sıcaklığın ise 40 derece, nem oranının ise yüzde 67 olduğunu bildirdi. Sıcak ve nem oranının artması ile sokaklar da boşaldı. Sahildeki parklara giden birçok vatandaş, ağaç altında ya da banklarda dinlenmeyi tercih etti.
Çok sayıda vatandaşın serinlemek için yayla ve denizleri tercih etmesiyle kent merkezindeki cadde ve sokaklar sakinleşti. Kuzey Afrika sıcaklarının etkisini hissettirdiği ilçe merkezinde termonetreler 40 dereceyi gösterdi.
Sıcak havadan bunalan vatandaşlardan bazıları süs havuzları ve evlendirme dairesi kenarında serinlemeye çalışırken, güneşin batmasına yakın sıcak havanın azaldığı sahil kordonunda da vatandaşlar yürüyüş yapıp, balık tutarak zaman geçirdi.

Hamileler sıcaklarda daha dikkatli olmalı
Hamilelerin yaz aylarında sıcaklara dikkat etmesi gerektiği ancak bunun sosyal aktivitelerden kaçınması anlamına gelmediği belirtildi. Gebelik döneminde ekstra önlemler alarak hem kişinin hem de bebeğin korunabilineceği belhirtildi. Uzmanlar, “Gebelik ısıya karşı daha az toleranslı olmanıza neden olur. Çünkü gebelikte değişen hormonlara bağlı olarak vücut ısısı normalden biraz daha yüksektir. Bu da ısıya daha tahammülsüz olmanıza neden olur. Gebelik süresince güneşe maruz kalma konusunda aşırı dikkatli olmak gerekir. Çünkü güneş vücut ısısında aşırı artışa ve sıvı kaybına yol açabilir. Bu nedenle gölgedeyken bile güneş koruyucu kullanılmalı. Yürüme de her yaştan ve her kondisyondan anne adayının yapabileceği türden bir egzersiz.Düzenli yürüyüşler direncinizi ve gücünüzü artırır' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Hissedilen sıcaklık derece

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00