Hudutta komutan değişikliği

Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığnda sancak devir-teslim töreni yapıldı. Alay komutanı albay Mehmet Atila Kayı´nın görev süresini tamamlaması nedeniyle sancağı albay Ahmet Gürbüz´e teslim ettiği törene Hatay Valisi Erdal Ata da katıldı.

11.09.2017 11:40:18 0
Hudutta komutan değişikliği

 

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel´in kutlama mesajının da okunduğu törende, 2. Hudut Alay Komutanlığının tarihçesi de anlatıldı. Sancak devir tesliminde albaylar Kayı ve Gürbüz devir-teslim andını içti, komutanlık forsu verilen Albay Kayı´ya İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay tarafından hizmet anısı ve hediyesi de verildi. Sancak devir-teslim tutanağını ise Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç tarafından onaylayarak, albay Kayı´ya tümen hizmet anısını da verdi. Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, törende konuşan tümgeneral Atınç, ‘´Türk Silahlı Kuvvetlerinde alay ve tugay seviyesindeki komutanlıklara cumhurbaşkanlarımız veya onu temsilen görevlendirilen en üst komutan tarafından teslim edilen birlik sancakları Türk milletinin şanlı birliklerimize emanetidir. Bu kutsal emaneti askerlik yeminine sadık kalarak kanının son damlasına kadar yükseklerde tutmak ve bir sonraki silah arkadaşına teslime etmeden son nefesini vermek Türk askerine haramdır' dedi.
Tören geçişinin de yapıldığı sancak devir-teslim törenine, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu ve Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanvekili Yarbay Halit Şahin, İl Emniyet Müdürvekili Hamit Bal ile 2. Hudut Alay Komutanlığına bağlı birliklerde görev yapan birliklerin komutanları da katıldı.


Anahtar Kelimeler: Hudutta komutan değişikliği

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00