´Hukuksuz ihraç edilenler alınsın´

Eğitim Sen İskenderun Şubesi, açlık gerevinin dün 65. gününü giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile hukuksuz olarak ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istedi.

13.05.2017 14:06:04 0
´Hukuksuz ihraç edilenler alınsın´

Akın Bodur/İskenderun

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, bin 542´si üyeleri olmak üzere 105 bin kamu emekçisinin KHK ile ihraç edildiğini söyledi. İskenderun´da çeşitli kurumlarda çayışırken KHK ile ihraç edilenlerin de katıldığı toplantıda konuşan Karadaş, 'Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK´lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542´si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir' dedi.

´Açlık grevinin kritik dönemindeler´
Sendikalarının bu sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma içerisinde olduğunu, örgütlediği çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara karşı ulusal ve uluslararası alanda emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirdiğini anlatan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, şunları söyledi: 'KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara´nın göbeğinde ´şimi geri istiyorum´ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 65. güne girmişlerdir. Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız ´yaşamak ve yaşatmak istiyoruz´ olmuştur. Bu nedenledir ki örgütlü gücümüz tüm sinir uçlarına kadar üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve etmeye de devam etmektedir.'

´İhraç edilenler görevlerine iade edilsin´
Sendika olarak taleplerinin açık ve net olduğunu belirten Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Karadaş, 'Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir' diye konuştu.
Hatay Valiliğinin 07 Mayıs 2017 tarihli verilerine göre, ilde görevinden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısı 457, , ihraç edilen kamu görevlisi sayısının da 1.647.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00