Hulusi Akar, bir kez daha sınırda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay´da denetleme yaptı ve incelemede bulundu.

HATAY 28.02.2018 10:00:52 0
Hulusi Akar, bir kez daha sınırda

Çeşitli karakol, ordu ve tugay komuta yerleri ile TSK Sağlık Komutanlığı Seyyar İlk Yardım Hastanesinde incelede bulunan Akar´a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükayaz da eşlik etti.

´DEAŞ da etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor´
Bölgedeki komutanlarla bir araya gelen orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekâtı hakkında bilgi ve brifing aldı, harekâta ilişkin emir ve direktif verdi. Orgeneral Akar´ın denetleme ve incelemesine ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak maksadıyla; karada, denizde ve havada, vatanın her köşesinde, mücadelenin dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Personel, silah, araç ve gereçlerin en etkin şekilde kullanılması için azami gayret gösteriliyor. Zeytin Dalı Harekâtı ile sadece PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün değil aynı zamanda DEAŞ terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesinin hedefleniyor. Terör örgütü tarafından zulme uğradıkları fotoğraf ve görüntülerle sabit olan Suriyeli kardeşlerimizin harekâtın ilerlemesiyle baskı ve zulümden kurtarıldığını, teröristlerden temizlenen bölgelerde yaşayan insanların güvenle evlerine dönmeye başladıklarını, Afrin´de bulunan ve menşei ne olursa olsun bölgeye dışarıdan getirilen tüm teröristler ile bunları destekleyen dış güçlerin mutlaka hezimete uğratılacağını ve kaçınılmaz hazin sonun kendilerini beklemektedir.'
Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak harekâtın başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Akar, millî örf ve adetlerie yaraşır şekilde duygu yüklü mektup, mesaj, bağış ve hediyelerle, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında mehmetçiğin maneviyatını, moral ve motivasyonunu en üst seviyelere çıkmasına katkı sağlayan kişi, özel ve kamu kurumlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı teşekkür de etti.
TSK, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 2.083 olduğunu ifade etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 638 kişinin yakalandığı da açıklandı.

´Eğitim, ekonomi ve ordu güçlü olmalı´
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk TV´nin canlı yayın konuğu oldu. Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri´ndeki programda konuşan Savaş, “Biz 6 buçuk yıldır savaşın gölgesinde yaşayan bir şehiriz. Afrin Harekatı öncesinde Suriye´de iç savaş başladığında bir telaş oldu. Çünkü bizim memleketimizin Suriye´yle bir kardeşlik bir akrabalık bağı var. Osmanlı döneminden kalma bir akrabalığımız var' dedi. Afrin operasyonunu desteklediklerini anlatan Savaş, 'Afrin operasyonu mecburiyetten yapılan bir harekattır. Hem Türkiye´nin sınır güvenliğini hem de Suriye´nin toprak bütünlüğünü sağlamak için bu harekata gerek duyuldu. Mehmetçiğin operasyonu başarıyla tamamlayıp memleketimize sağ salim geri dönecek' diye konuştu. Türkiye´nin eğitim, ekonomi ve ordusunun güçlü olması için çaba harcaması gerektiğini de ifade eden Savaş, bu üç dinamiğin birbirini destekler nitelikte olduğunu anlattı ve 'ABD gibi ülkelerin Orta Doğu´ya dair uzun vadeli planları var. Türk devleti ve diğer Orta Doğu ülkelerinin de kendi sınır güvenlikleri ve devlet bekaları için uzun vadeli planlar yapması gerekir' diye konuştu.

´Terör koridoru kesildi´
A Haber´in canlı yayınına da katılan Kimyeci, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kimyeci, 'Mehmetçiğin rahat etmesi için lazım gelen lojistik konularda destek olduk. İş makinelerimizi seferber ettik. Onların rahat hareket edip, kısa bir zamanda yapılması gereken operasyonun en başarılı şekilde geçmesi için var gücümüzle çalıştık, bundan şeref duyuyoruz. Yapılması gereken ne varsa bundan sonraki süreçte diğer belediye başkanlarımızla beraber yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda bizim yaptıklarımızı konu bile etmeye gerek yok. Gerek ülkemiz, gerek devletimiz gerekse milletimiz bu konuda seferber oldu. Biz de milletimizin imkanlarını mehmetçiğimize sunmanın gayreti içindeyiz. Burada özellikle yağmur yağdığında çok zor zemin şartları oluyor. Biz öncelikle yolları ıslah ettik. İş makinelerimizle yol açma çalışması yaptık. Mehmetçiğimizin rahat hareket edebileceği tüm alt yapı faaliyetlerini yaptık. Hatay Devlet Hastanesi kavşağında 3 tane helikopter pisti yaptık. Özellikle ambulans helikopterlerle hızlı iniş ve tedavi imkanı için hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mehmetçiğimizin burnu bile kanamasın istiyoruz. Bunun için gereken tüm hizmetleri hızlı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Hatay´ın genelinde 480 bin Suriye´den gelen, Antakya´da da 150 bin misafirimiz var. Afrin´de yapılan bu operasyonla da barış iklimi oluşturulacak. Terör koridoru oluşturmak isteyenlere fırsat verilmeyecek. Bu operasyondan önce yapılan Fırat Operasyonu´nu müteakip darbe vurularak terör koridoru kesildi. Mehmetçiğimizin fedakar çalışmalarıyla burada barış ortamı oluşturulacak' gvrüşünü kaydetti.

Mehmetçik için Fetih duası okundu
Zeytin Dalı Harekatı´nda görev yapan askerlerin muvaffakiyetleri için Antakya´daki Habib-i Neccar Camiinde sabah namazı öncesi Fetih duası okundu, namaz sonrası da şehitler için dua edildi. Fetih suresi okunmasının ardından kılınan Sabah Namazı´na Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir´in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kardeşi Soner Halisdemir, şehit Ahmet Alp Taşdemir´in babası imam İbrahim Taşdemir, terör saldırıları sonucu şehit olanların ailelerinden Yılmaz, Bülbül, Konuş, Oruç, Polat, Albayrak, Şahin ve Sarpkaya aileleri katıldı. Antakya Belediyesi, namaz ve etkinliğe katılanlara Habib-i Neccar Cami avlusunda çorba ikram etti.

Zeytin Dalı´na destek ziyareti
İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki heyet, Zeytin dalı Harekatına destek vermek amacıyla Hatay´a geldi. Erdem ve beraberindeki heyet, Hatay Valis Ertal Ata´ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette vali Ata, konuklarını ilde ağırlamaktan duyduğu ifade etti ve nezaket ziyaretein teşekkür etti. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem de vali Ata´ya kabulünden dolayı teşekkür etti ve Zeytin Dalı Harekatına olan desteklerini göstermek için geldiklerini söyledi.

Destek için sınır buluşması
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Zeytin Dalı Operasyonun katılan askerlere destek amaçlı yurt içi ve yurt dışından gelen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sınır bölgesinde bir araya geldi. Mehmetçiğe destek için gelen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet eden Kimyeci, 'Afrin´deki mehmetçiklerimize destek amacıyla yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarımıza göstermiş oldukları seferberlik ve destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu vatan topraklarını şehitlerimiz emanet etti. Bize emanet edilen bu vatan topraklarını bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz. Binlerce şehidimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların bir karışını bile kimseye vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, devletimizin bekasını korumak için milletçe var gücümüzle bir olacağız, diri olacağız, birlik olacağız, hep beraber olacağız' dedi.
Ziyarete, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir´in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kardeşi Soner Halisdemir, şehit Ahmet Alp Taşdemir´in babası imam İbrahim Taşdemir, şehitler Necmettin Yılmaz, Eren Bülbül, Ramazan Konuş, Mehmet Oruç, İdris Polat, Mustafa Şahin, Ziya Sarpkaya, Ferhat Gedik´in yakanları da katıldı. Ziyarette heyet adına konuşan Haydar Albayrak, 'Vatanımızın bekası, vatan toprağının parçalanmayıp bütünlüğünün korunması için, zorlu hava şartlarına rağmen, canları pahasına savaşan kardeşlerimizin bu fedakarlığına borçluyuz, minnettarız. Bugün burada olma amacımız mehmetçiğimize karınca misali en büyük desteğimizi verebilmek. Şehit ailelerimizin her biri değişik illerden buraya geldi' değerlendirmesini yaptı. 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir´in kardeşi Soner Halisdemir de, 'Biz bu yola çıkarken dedik ki, kimimiz kardeşimizi, kimimiz evladını kaybettik. Acımız da bir kaybımız da bir. Ama çok şükür vatanımızı kaybetmedik. Biz vatanımız için, sancağımız için buradayız. Biz şehitlerimizden aldığımız emanetleri layıkıyla devam ettirmek, bizden sonraki gençlerimize bu vatan topraklarını şehitlerimizin nasıl kazandığını anlatmak ve emanetimizi teslim etmek için gayret ediyoruz' diye konuştu. Ziyarete gelenleri ağırlayan ve şehit ailelerine Kuran-ı Kerim hediye eden Kimyeci ise, 'Siz kıymetli büyüklerimizle bir olmak, beraber olmak bizler için ayrı bir onur, ayrı bir şeref. Bizler bu vatanın topraklarında yaşıyorsak, sizler ve sizler gibi geçmişteki şehit ailelerimizin onurlu duruşu ve bizlere bir vatan bırakmak amacıyla şehadet şerbeti içerek, şehitlik mertebesine erişmiş evlatlarımız sayesinde bugün ülkemizde rahat yaşıyoruz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22