Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla Hatay´da

Şehit asker sayısı 33´e ulaştı. Kuvvet komutanlarıyla gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonu sınırdan sevk ve idare ediyor.

TÜRKIYE 28.02.2020 11:06:56 0
Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla Hatay´da

Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye sınırında Hatay Taktik Komuta Merkezi´nde, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye mevzilerini hedef alan operasyonunu sevk ve idare ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde gerçekleştirilen 'Güvenlik Zirvesi' sonrasında beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına geldi. İdlib´deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay´daki Taktik Komuta Yeri´ne geçen Bakan Akar, son duruma ilişkin 2´nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla´dan brifing aldı, talimatlar verdi” denildi.

Gelişmelerle ilgili ilk resmi açıklamasıyla dünya kamoyunun önüne çıkan Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib saldırısında hayatını kaybeden Türk askeri sayısı 33´e çıktığını, 30´un üzerindeki yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunanların olmadığını bildirdi.

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı´nda 6 saat süren güvenlik toplantısı düzenlendi, toplantının ardından Milli Savunma Bakanı Hatay´a geldi. Ancak halen Vali Doğan´ın açıklamaları dışında herhangi bir açıklama yapılmadı. Sosyal medya uygulamalarına erişimde sıkıntı ise devam ediyor.
ABD ve NATO Türk askerlerine yönelik saldırıyı kınadı ve taraflara gerilimi azaltmaları çağrısı yapıldı. İdlib´deki saldırı sonrası ´Suriye rejimi mevzilerinin vurulduğu´ bildirildi.

Yaralı askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Taktik Komuta Yeri´ndeki incelemelerinin ardından Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Hatay Devlet Hastanesi´ne geçti. MSB´nin resmi internet sitesinde ziyarete ilişkin yer alan haberde hastaneye gelişinde Vali Rahmi Doğan ve öteki yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Komutanların, İdlib´deki  saldırıda yaralanan askerleri ziyaret ederek, sağlık durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi aldığı kaydedi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04