Hüzün ve mutluluk kolkola idi...

İSTE 2022- 2023 mezunlarını buruk uğurladı.

EĞITIM 14.07.2023 23:08:00 0
Hüzün ve mutluluk kolkola idi...

6 Şubat depreminde 45 öğrencisini kaybeden İSTE’nin bu yıl düzenlenen mezuniyet töreninde mutluluk ve hüzün kol kolaydı. Tören için düzenlenen salonda depremde hayatını kaybeden öğrencilerin fotoğrafları da yeraldı.

İSTE Kapalı Spor Salonunda saat 16.00’da başlayan mezuniyet törenin saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 6 Şubat’ta hayatını kaybeden şehitler için dua edildi, İSTE ailesinden 45’i öğrenci 49 akademik, idari personel ve öğrenciler için hazırlanan alana karanfil bırakıldı.

Mezuniyet Törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaparken İskenderun Kaymakamı Murak Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Onur Emir, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Yöneticileri, İSTE akademik ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet Töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Gönül isterdi ki sizlerin bu iftihar ile dolu bu özel gününüzde, hep birlikte sizlerin mutlu ve sevinç tablosu gününüzü sonuna kadar hep birlikte yaşayabilmiş olalım. Fakat bildiğiniz üzere 6 Şubat Depremi ile şimdi sizlerle yan yana, yürek yüreğe bu mutlu güne tanıklık edecek nice öğrencilerimizi ve çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Depremde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi, deprem şehitlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Acılarını ilelebet yüreğimizde hissedeceğiz” diyerek sözlerine başladı.

“Kendi evlatlarıma dediğim gibi Allah’ın sevgisini kaybetmek ve insanlık onurunu kaybetmek dışında hayatta hiçbir şeyden korkmayın” tavsiyesinde bulunan Rektör Depci “6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden ve bu sene mezun olmasını beklediğimiz ancak her daim yüreğimizin mezunları olarak anacağımız; Nasser Isman Ahmed, Uğur Berdan Arslan, İkra Süme, Turgaycan Akıncı, Renim Hassi, İrem Konur, Mehmet Soydaş’ı bir kez daha saygıyla anıyorum. Sağ olun var olun. Allah'a emanet olun. Kalın sağlıcakla” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bu yıl mezun olacak durumda olan ancak 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden öğrencilerden Mehmet Soydaş için diplomasını ablası Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı. Muhammet adına diplomasını alan abla tüm öğrencileri tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler: Hüzün mutluluk kolkola ...

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19