'Huzura katkı sağlayacak projeler yapacağız'

CHP İskenderun Belediye Başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu, 31 Mart pazar günü yapılacak yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor.

SİYASET 26.02.2019 10:39:56 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Kentteki Şehit Pamir Caddesi, Kanatlı Caddesi ve Ulucami Caddesi üzerindeki esnafı ve Balıkçı Semt Pazarını ziyaret eden Şahutoğlu, İskenderun´daki ekonomik ve sosyal sıkıntıları bildiklerini, çözümü için kentin tüm dinamikleri ve ortak akılla hareket edeceklerini söyledi.
Seçilmesi halinde belediyenin imkanları en doğru şekilde halkınn menfaatine kullanacaklarını anlatan Şahutoğlu, 'İnsanların sosyal yaşantılarının, psikolojik durumlarının yara aldığının farkındayız. İskenderun´da da buna benzer bir tablonun olduğunu söyleyebiliriz. Suriye savaşından kaynaklanan sıkıntıları Hatay olarak biz 7-8 yıldır ciddi manada yaşıyoruz. Bu sorunların başında hiç kuşkusuz ekonomik problemler, genel ekonomik sıkıntıların körüklediği işsizlik var. Bir o kadar da sosyal sıkıntı var. Hatay, nüfusunun yüzde 25´ine tekabül eden oranda 500 bine yakın Suriyeli mülteciyi misafir olarak barındırıyor. Bunların ekonomik anlamda sosyal anlamda güvenlik anlamında yarattığı ciddi etkiler var. Böylesi bir atmosferde, şehirdeki barışı, huzuru, birliği sağlama adına sosyal demokrat belediyeciliğin kesinlikle iş başında olması gerektiğini ve bu konuda hayati bir önem taşıdığını özellikle ifade etmek istiyorum. Şehri burada yaşayan bütün unsurları kucaklayarak, hiçbir insanı ötekileştirmeden, herkese sahip çıkarak, yöneteceğiz' dedi. Esnaf gezisi sırasında Şehit Pamir caddesi üzerindeki Cumhur İttifakı MHP´nin seçim bürosunu da ziyaret eden Şahutoğlu, oradakilerle tokalaştı ve karılıklı başarı dileklerinde bulunuldu. Pınarbaşı mahallesindeki köy pazarı ile Perşembe pazarında esnaf ve yöre halkıyla buluşan, HATSU İskenderun binasında çalışan HBB personelini, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun şubesi, Çelik İş Sendikası İskenderun şubesi, Türk Metal Sen İskenderun şubesi, Mimarlar Odası ve Makine Mühendisleri Odasının Temsilciliğini, Sosyal Haklar Derneği İskenderun şubesini de ziyaret eden Şahutoğlu, 'Elbette ki yol yapmak, kaldırım yapmak, birçok sosyal tesisin altına imza atmak önemli ama kentin barışına ve huzuruna katkı sağlayacak projelerin de öncülüğünü yapmak şehirde yaşayan insanlar için en önemli kriterlerden biri. Buna ivedilikle, şiddetle ihtiyacımız var' diye konuştu. Şahutoğlu´nun ziyaretlerine eşi Cavide Şahutoğlu, CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kppartisi CHP´nin kadın kolları başkanı Muhsine Korkmaz, gençlik kolları başkanı Hurşit Mursaloğlu da katıldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00