İBB Meclisi, Hatay'a 62 milyon 500 bin lira nakdi yardım kararı aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Hatay’a toplam 62 milyon 500 bin lira nakdi yardımı oybirliğiyle kabul etti

HATAY 13.04.2023 18:21:00 0
İBB Meclisi, Hatay

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Büyükşehir Belediyesi'ne, kentin onarımı için mali yardım talebi teklifini içeren komisyon raporu oy birliğine kabul edildi.

İBB Meclisi nisan ayı toplantısının ikinci oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında başladı. Toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne mali yardım talebi teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

HBB ile protokol imzalanacak

Meclis'te kabul edilen rapora göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi personeline bin geçici konut yapılması ve buna ilaveten içme suyu depo yapım, bakım ve onarımı, içme suyu şebekelerinin onarımında kullanılmak üzere malzeme temini, kanalizasyon şebekelerinin onarımında kullanılmak üzere malzeme, elektrik tesislerinin bakım ve onarımında kullanılmak üzere malzeme temini için toplam 62 milyon 500 bin lira nakdi yardımın sağlanması için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalanacak.

Başkana yetki verildi

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilirken, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılması onaylandı. Komisyon raporunda, Hatay'daki yıkımların olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması, Hatay'ın yeniden imarı için hızlıca mekansal ve stratejik kararların verilmesi, bilimsel çalışmalar doğrultusunda gerekli analiz çalışmaları yapılarak imar planlarının hazırlanması ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.

Deprem felaketinden sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin mekansal imkanlarının zarar gördüğü ifade edilen raporda, personelin büyük bölümünün sosyal ve fiziksel olarak plan çalışmalarında görev alamayacak duruma geldiği kaydedildi.

Kaynak: T24


Anahtar Kelimeler: Meclisi Hatay' milyon nakdi yardım kararı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19