İçme suyuna dayanışmayla ulaşıldı

Dayanışma Gönüllüleri tarafından İskenderun’da yürütülen depremzede dayanışması yaşam alanı projesi ile sürüyor. Alandaki arıtma ünitesi ile günlük 5 bin kişinin içmesuyu ihtiyacını da giderebilecek.

HATAY 10.06.2023 23:03:00 0
İçme suyuna dayanışmayla ulaşıldı

Hatay'ın İskenderun ve Defne'de yerleşik olmak üzere, depremden etkilenen bölgede faaliyet yürüten Dayanışma Gönüllüleri, dört aydır yürütülen çalışmaları kademeli olarak hizmete giren Dayanışma Gönüllüleri - TMMOB Yaşam Alanı ile sürdürüyor. Depremden etkilenen halkın en temel ihtiyaçlarına çözüm arayışıyla inşa edilmeye başlanan 450 m2’lik çok amaçlı yaşam alanı İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde hizmet veriyor.

120 öğrencilik konteyner eğitim kampüsü, konteyner kreş, açık oyun alanı, günlük 10 ton içme suyu kalitesinde su arıtma ünitesi, 40 adet çamaşır makinası ve 21 adet WC/duş ile öncelikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere haftada 4200 aileye hizmet üretmek üzere tasarlandı. Yaşam alanındaki çamaşırhane ve duşlar da bugünden itibaren faaliyete geçti.

Yaşam alanında bazı ünitelerin faaliyete geçişi dolayısıyla düzenlenen depremzede buluşmasına Türkiye Dayanışma Gönüllüleri’nin ünlü üyeleri tiyatro ve sinema oyuncusu Cengiz Bozkurt, Sanatçı Erdal Güney ve Hataylı dizi oyuncusu Uğur Aslan da katıldı.

Dayanışma Gönülleri hareketine katkı veren gönüllülerin de duygularını paylaştığı etkinlikte tiyatrocu ve sinema oyuncusu Cengiz Bozkurt, Gölcük depreminde kurulan Türkiye Dayanışma Gönüllüleri hareketinin, 6 Şubat depremiyle yeniden deprem bölgesinde yaraları sarma ve dayanışma için bir araya geldiğini söyledi.  

Hataylı dizi oyuncusu Uğur Aslan da, bu bölgenin tarihte 7 defa yıkılıp yeniden ayağa kalktığını, sekizincisinde de yeniden kurmak, ayağa kaldırmak için hep beraber büyük bir dayanışma örneği sergileyeceklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: suyuna dayanışmayla ulaşıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19