İDÇ Ortaokulu, proje toplantısına katıldı

İskenderun´dan 2 öğretmen Portekiz´de 5 ülke ortaklı projeye katıldı

EĞITIM 29.01.2022 11:30:42 0
İDÇ Ortaokulu, proje toplantısına katıldı

İskenderun Demirçelik (İDÇ) Ortaokulu, 2020 yılında ortak olduğu, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen, 5 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile yürüttüğü ´Değişimin Rüzgarında, Birlikte (Together- In The Winds of Change)´ projesinin ilk toplantısı Portekiz´de yaptı.

17-21 Ocak tarihleri arasında Cinfaes kentinde yapılan proje toplantısına, İskenderun Demirçelik Ortaokulu da katıldı. Projenin Erasmus+ 2020 teklif çağrısında istinaden kabul edildiği belirten İskenderun Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk, 'Projenin bu toplantısına okulumuzdan İngilizce öğretmenlerimiz Damla Atam ve Gülşah Zobar katıldı. Öğretmenlerimiz, ülkeyi, şehri ve okulumuzu yurtdışında temsil etmek fırsatı yakaladı. Projenin bir sonraki hareketliliği Mayıs 2022´de öğrencilerimizle birlikte Letonya´ya yapılacak' değerlendirmesini yaptı.

Portekiz´de yapılan proje toplantısı hakkında bilgi veren İskenderun Demirçelik Ortaokulunun İngilizce öğretmeni Atam ise, toplantıya farklı ülkelerden 15 öğretmen ve idarecinin katıldığını söyledi. Proje konusunun dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmek olduğunu anlatan öğretmen Atam, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Toplantıda projede bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. ´Yaşayarak öğrenme, pedagojik değerlendirme, iletişim ve drama´ konulu atölye çalışması yapıp, ´duygusal zeka´ üzerine eğitim aldık. Portekiz´de eğitim veren farklı seviyelerden okulları ziyaret ettik. Letonya, Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye eğitim sistemi üzerine bilgi alışverişi sunumları da yapıldı. Portekiz´in geleneksel köylerinden biri olan Gralheira´yı ziyaret edip, Portekizli öğrencilerin koro performansını da izledik.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19