“iddialara en çok gülüp geçeceğiz”

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan başlattığı ve 9 Temmuz´da İstanbul Maltepe´de mitingle sonuçlandıracağı Adalet Yürüyüşü ile ilgili hükümet kanadının yaklaşımla

7.07.2017 13:07:47 0
“iddialara en çok gülüp geçeceğiz”

Yürüyüşün suç ve terör örgütleriyle ilişkilendirilerek kriminalize edilmesini ise kirli bir oyun olarak adlandıran Yarayıcı, “Çamur atmadan önce, 3 dakikalık araştırma yapabilme becerisi gösterilsin” önerisinde bulundu.

Adalet Yürüyüşü´nde şahsını da hedef alan iddiaları yanıtladığı yazılı açıklamasında Hilmi Yarayıcı, askeri bir marştan uyarlanan ve 50 yıldır hemen her gösteride söylenen Gündoğdu Marşı´nın bir örgüt marşı olarak yorumlanarak hedef gösterildiğini kaydetti. Yarayıcı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yürüyüşümüzde ‘terör örgütü üyelerinin´ yer aldığı, ‘yürüyüşte DHKP/C marşları söylendiği´ gibi provakatif suçlamalar yöneltilmektedir. Son olarak CNN TÜRK´de Türkiyenin Gündemi adlı programa hukukçu sıfatıyla katılan Derya Yanık adlı konuşmacı ismimi zikrederek; ‘DHKP/C marşları´ söylettiğimi iddia etmiştir. Öncelikle söylenen marş, daha ben doğmadan, askeri bir marştan uyarlanan ve 50 yıldır hemen her gösteride söylenen Gündoğdu Marşı´dır. Konuşmacı çamur atmadan önce, 3 dakikalık araştırma yapabilme beceri ve zekasını gösterebilseydi, bu marşın ne olduğunu da öğrenebilirdi. Ancak iftira ve karalamalardaki amacın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu adaletsiz hukuk düzenini Cemaatle birlikte inşa eden ve bugün hukuku bir silah olarak kullananlara itirazımızla başlattığımız yürüyüşümüzün, milyonların inancı ve desteğiyle her geçen gün büyümesi egemenleri ve yardakçılarını rahatsız ediyor.”

Cevap bekleyen soruları hatırlattı
CHP´yi terörle birlikte anmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini de ifade eden Hilmi Yarayıcı, şu soruları yöneltti, uyarıda bulundu: “Partimizi terörle birlikte anmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Eğer bir terör destekçisi aranacaksa önce MİT tırlarında bulunan silahların kim tarafından nereye gönderildiğine bakılsın. Suriye´de binlerce masumun kanına giren Ahrar u Şam, Nusra Cephesi gibi terör örgütlerine kim silah ve lojistik sağlamış ona bakılsın. Ülkemizi IŞİD militanlarının geçiş otobanına kim çevirmiş ona bakılsın. Her seçim sonrası hangi terör örgütlerinin kim için kutlama mesajı yayınlamış ona bakılsın. Bu terör destekçilerinin kim olduğunu halkımız ve dünya çok iyi biliyor. Enis Berberoğlu´na, Cumhuriyet Gazetesine ve muhaliflere yapılan hukuksuzlukların temelinde bu suçların açığa çıkması ve yargılanma korkusu yatmaktadır. Bunu da biliyoruz. Oysa bizim tek bir talebimiz var, adalet. Tıpkı fiilen ölüme terkedilen Nuriye ve Semih´in işlerine geri dönme isteklerinde ki gibi basit ve yalın. Buradan iktidarı ve yandaşlarını uyarıyorum. Partimizi ve Yürüyüşümüzü kriminalize etme oyunlarınız, provokasyonlara zemin hazırlamaktadır.”


Anahtar Kelimeler: iddialara gülüp geçeceğiz

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00