İHD, 36. yılını kutluyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) kuruluşunun 36. yılını kutluyor.

GÜNCEL 19.07.2022 14:59:12 0
İHD, 36. yılını kutluyor

 

İskenderun/SES
12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında, mahpus aileleri, anne ve kadınların öncülüğünde bir araya gelen insan hakları savunucusu akademisyen, yazar, aydın, gazeteci, öğretmen, doktor, mimar, mühendis ve avukatların insan hakları alanında örgütlü çalışma yapabilmek için 17 Temmuz 1986´da İnsan Hakları Derneği´ni kurduğu bulunuyor. İnsan Hakları Derneği, 36 yıldır bu alanda çalışma yapıyor.
İHD´nin, uluslararası kuruluşların en çok güvendiği örgütlerin başında geldiğini ifade eden İnsan Hakları Derneği İskenderun şube Başkanı Coşkun Selçuk, 'Türkiye´nin temel sorunu insan halkları ve demokrasi sorunudur. Türkiye hızla demokrasi ve insan hakları standartlarını evrensel değer ve ilkelerle uyumlu hale getirmelidir' dedi.
Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan İHD şube başkanı Selçuk, şunları söyledi: 'Bütün sorunlarını barışçıl metotlarla ve insan hakları standartlarına bağlı olarak çözmelidir. Neredeyse bütün ihlal türlerinin tekrarlanması sorunun sistemik oluşundan kaynaklanmaktadır. Türkiye´de insan haklarını savunmanın önündeki en büyük engellerden birisi cezasızlıktır. Türkiye geçmişi ile yüzleşememiş ve ağır insan hakları ihlallerini gerçekleştirenleri yargılayamamış bir ülkedir. Ülkede cezasızlık bir politika haline gelmiştir. Öyle ki hak ihlallerini tespit edenler hakkında sayısız davalar açılmıştır. İnsan Hakları Derneği, genel başkanlarından üyelerine kadar her türlü baskı ve sindirme politikalarına rağmen yılmadan yoluna devam etmiştir. Her türlü insan hakları ihlalini raporlaştırarak kamuoyu ile paylaşmış ve gizli kalmasını isteyen çevrelerce hedef haline getirilmiştir. Başvuranın kimliğine bakmadan her türlü haksızlığa baskıya karşı çıkmış her zaman mağdurun yanında yer almıştır. Hükümetten ve siyasi partilerden bağımsız bir kuruluş olmasına rağmen hükümet politikaları doğrultusunda tavır alması istenmiş, bu olmayınca marjinalleştirilip halktan kopartılmaya çalışılmıştır. İHD, kurulduğu günden bu yana yöneticilerine üyelerine, insan hakları savunucularına yapılan bu kadar saldırıya karşın ilkelerinden vazgeçmemiştir. İnsan Hakları Derneği her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. İnsan Hakları ihlalinin olduğu her alanda her yerde olmaya devam etmektedir. Kadın cinayetleri, taciz tecavüz , doğayı tahrip eden maden arama, yeşil alan bırakmayan çarpık şehirleşme, cezaevlerinde baskılar hasta mahpusların durumu, işkence, gözaltı, toplantı ve gösteri hakkının ihlal edilmesi, düşünce özgürlüğü ve basın üzerinde üzerindeki baskılar, emek sömürüsü, çocuk işçiliği gibi insana ve haklara dair olan her şey çalışma alanımız içerisindedir. İnsan hakları mücadelesinin demokrasi mücadelesi olduğu bilinciyle demokrasiden insan haklarından yana bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte yaşadığımız baskı ortamından çıkacağımıza olan inancımız tamdır. İHD, 36 yıldır olduğu gibi inanç ve kararlılıkla hiç bir baskıya boyun eğmeden hiç bir mazeret gözetmeden insanlığın yüce değerlerini savunmaya devam edecektir.'

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62