İHD: Asılsız ihbarda bulunanlar soruşturulsun

İskenderun şube yönetiminden Fatma Yıldız ile bir üyelerinin gözaltına alındığını belirten İnsan hakları derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, 5 Temmuz günü Türkiye´nin önde gelen insan hakları örgütlerinin 9

10.07.2017 11:04:35 0
İHD: Asılsız ihbarda bulunanlar soruşturulsun

Selçuk, asılsız ihbarlarda bulunanlar hakkında soruşturma açılması talebinde bulunarak gözaltındaki yönetim kurulu üyesi Fatma Yıldız ile diğer insan hakları savunucularının serbest bırakılsın çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler tarafından 9 Aralık 1998 tarihinde kabul ve ilan edilen, kısa adıyla´“İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirisi´nin, insan hakları savunucularının haklarını, ödevlerini ve aynı zamanda devletlerin sorumluluklarını düzenlediğine dikkat çeken Coşkun Selçuk, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, bu bildirgenin ve Avrupa birliği tarafından bu konuda oluşturulan Rehber İlkeler´in dikkate alınmasını istedi.
İnsan hakları savunucularına ve örgütlerine yönelik gözaltı, soruşturma, kapatma uygulamalarının güvenceden yoksunluğun da göstergesi olarak yorumlayan Coşkun, “Son iki yılda insan hakları örgütlerinin bazılarının kapatıldığı(Gündem Çocuk gibi), bazıları hakkında düzenledikleri raporlar nedeniyle(Cizre raporu gibi) soruşturmalara maruz kaldıkları(İHD, TİHV, Gündem Çocuk gibi) ve faaliyetleri nedeniyle pek çok insan hakları savunucusu hakkında davalar açıldığı, gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldıkları(İHD yönetici ve üyeleri hakkında açılmış yüzlerle ifade edilen soruşturma ve davalar gibi) bilinmektedir. Hükümetler, çeşitli belgelerde, insan hakları savunucularını tanıyacaklarını, koruyacaklarını, faaliyetlerini kolaylaştıracaklarını taahhüt etmişlerdir. İnsan hakları savunucularının gözaltına alınması hak savunucularını kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı bakımından ne kadar güvenceden yoksun olduklarını göstermektedir. Çağrımızdır: Gözaltındaki Şube Yönetim Kurulu üyemiz Fatma Yıldız ve diğer insan hakları savunucuları derhal serbest bırakılsın. Asılsız ihbarlarda bulunanlar hakkında soruşturma açılsın. İnsan hakları savunucuları üzerinde oluşturulan baskıya son verilsin” diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38