İHD´de yeniden Selçuk dönemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi olağan genel kurulunda yönetimi Coşkun Selçuk başkanlığındaki liste oluşturdu.

GÜNCEL 17.05.2018 11:55:51 0
İHD´de yeniden Selçuk dönemi

İskenderun/SES

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı genel kurulda Coşkun Selçuk Başkanlığında yönetim şu isimlerden oluştu: Şube sekreteri Adil Bahtiyar, Başkan yardımcısı Hülya Ateş, Sayman Ayten Kılınç, üyeler Ayhan Kılıç, Mehdiye Güzel ve Bestami Çorapçı. Kongrede Sadullah Çağlar, Zeki Koç, Fazıl Alçin, Ali Göçmen, Şevket Gözcü, Ayten Kılınç, Ali Mutlu, Nazire Gülenay, Hülya Ateş, Turan Bilgin, Ersan Korkmaz, Mazhar Bayram, Ali Şeker, Şeymus Günay, Aysel Eşiyok Hüseyin Kur üst kurul delegeliğine seçildi.
Genel kuruldaki konuşmasında hak ihlalleri ve bölgede yaşanan çatışmalı sürece dikkat çeken İHD Şube Başkanı Coşkun Selçuk, Suriye´nin yeni silahların denendiği ve dünya güçlerinin kendini gösterdiği bir yarış alanı olarak tanımladı. Bölgede yaşanan krizin ardından insanlık değerlerinin galip geleceğine inandıklarını kaydetti. Selçuk, “Bütün dünya Suriye´de yarışıyor. Elbette bunun bir kriz olduğunu biz biliyoruz. İnsanlığın kendi özünde getirdiği değer, nasıl insan hakları evrensel beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları sözleşmeleri, Avrupa Şartı, İstanbul sözleşmesi ve benzeri anlaşmalarla nasıl gündemleştiyse, yine çatışmalı bu sürecin arkasından eminiz ki insanlığın ortaya çıkarak taşıdığı bu değerler yine aynı şekilde ortaya çıkacak ve insanlık bunu savunmak durumunda kalacak. Çünkü ne zaman dünyada bir problem çıksa, insanlar haklarından ve güçlünün güçsüzü ezmediği bir dünyadan bahsediyor. Dolayısıyla buna ihtiyaç olduğu müddetçe, bu haklar yaşamımızda dünyada egemen olacaktır” diye konuştu. Görev bölümünün ardından yaptığı yazılı açıklamada da Selçuk, “Hukukun askıya alındığı, OHAL´in devam ettiği bu süreçte insan haklarını savunmanın daha da önem kazandığı ve bir o kadar da zorlaştığının farkındayız. ‘insan haklarıyla insandır´ ilkesi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00