'İki adayın da tek elden çıktığına inanıyorum'

DP İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan, seçim çalışmalarını ziyaretler ve mahalle toplantılarıyla sürdürüyor.

SİYASET 27.03.2019 10:41:42 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 Kentin Esentepe, Numune, Cırtıman, Cumhuriyet mahallerinde toplantı yapan, Yükseliş Koleji, İskenderun belediyesi ve esnafı ziyaret eden Aslan, ´İskenderun ittifakı´ olarak tanımladığı çalışmalarla Ankara´ya bir ders vereceğine inandığını ifade etti. Aslan, 'Algı yaratarak sizlerin bize olan inancını kırmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyin. Ben iki adayın belediyecilikten anlamadığı için İskenderun´u yönetemeyeceğini düşündük ve aday olduk. İki adayın da bu memleketi yönetebilecek belediyecilik tecrübeleri yok. İki adayın da tek elden çıktığına inanıyorum. İskenderun ittifakı, Ankara´nın bu dayatmasına da bir cevap olacaktır. Kazanmak için bu yola çıktık ve kazanacağıma da inancım tam. Sizlerin ilgi alaka ve sıcak yaklaşımı bu seçimlerde zaferi müjdeliyor. 10 yıl geçti, benden sonra İskenderun´a ne yapıldı?' dedi.
DP adayı aslan şöyle konuştu: 'Projelerimi soruyorlar. Kaldığımız yerden devam edeceğiz, diyorum. Belediyenin bütçesi borcu nedir bilmeden sizlere hayal satmak istemem. Ama satanlar var. İstanbul´da hazırlattıkları renkli kağıtlara bastırılan projeler hayal ürünü. Bir belediyeci bu projelerin olmayacağını bilir. Partilerin kendi aralarında kurdukları ittifaklar, sizin ittifakınız değil. Size sormadan kurulan ittifaklar ve size sormadan gösterilen adaylar size bir şey veremez. Biz bu dayatmalara karşı İskenderun ittifakını kurduk. Bu mücadeleyi verirken arkamı döndüğümde gölgemi değil sizleri de görmek isterim. Sizlerin ittifakı olacak ve oy verirseniz siz kazanacaksınız. Vermezseniz Ankara kazanacak. Neden size sorulmadan kurulan ittifakın bir parçası oluyorsunuz? Siz mecbur musunuz oy vermediğiniz bir parti adayına oy vermeye? Diğer partiyi sevseydik gider o partiye oy verirdik. Oy verdiğimiz partinin bize sormadan başka parti ile ittifak kurması İskenderunlular ile dalga geçmektir. Kendi koltuklarını sağlama alabilmek için kurulan bu ittifaklara bir tepki olsun diye İskenderun ittifakını kurduk. Siz de bu ittifaka el verirseniz Ankara´ya ders vermiş oluruz. Belediyecilik bir meslektir. Benim mesleğim de belediyecilik. Benim onlardan daha iyi belediyeci olduğumu da rahatlıkla söyleyebilirim.'
10 yıl sonra ilk kez belediye binasına gittiği belirtilen Aslan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile sohbet edip, belediye personeliyle görüştü ve destek istedi. Aslan, 'Belediyecilik mesleği kutsal bir meslektir. Halka bire bir hizmet veriyorsunuz. Halkı memnun etmek, sitemlerine cevap vermek, işlerini kolay ve hızlı şekilde halletmek zor iş. Sizlerin özverili çalışmaları halkın memnuniyetine yansır 'değerlendirmesini yaptı. Ziyarette konuşan Dingil de, 'İskenderun Belediyesinin dar bütçesi ile hizmet etmeye çalıştık. Elimizden gelen hizmeti de yaptığıma inanıyorum. Büyükşehir belediyesi yetkisinde olan konular var. Vatandaş kimin ne yetkide olduğuna bakmıyor, hizmetin gelip gelmediğine bakıyor. Bütçenin bir kısmı, yetkilerin de büyük kısmı büyükşehirde. Geçmişten gelen borçlar var taksitlendirilmiş. Her ay kesintiyle bu borçlar ödeniyor. Piyasaya büyük borçlarımız yok. Bu dar imkanlara rağmen hem borçları ödeyip hem hizmet etmeye çalıştık' dedi ve seçilecek olan belediye başkana başarı diledi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00