İki baro, davaya müdahil oldu

İskenderun Kadın Platformu, İskenderun´da evinin yakınlarında asitli saldırıya uğrayan Berfin´e destek olmayı sürdürüyor.

GÜNCEL 12.06.2019 10:54:42 0
İki baro, davaya müdahil oldu

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Mehtap Sert, kadına yönelik her türlü şiddetin; yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade etti. Eğitim Sen İskenderun Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İskenderun Kadın Platformu sözcüsü Sert, 'Toplumu derinden yaralayıp, halkların geleceğini etkilediği bilinci ve şiddetin töre, gelenek, haksız tahrik, ordaydın, mesaj attın gibi hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılmaması şiarı ile Berfin kızkardeşimizle dayanışma sergilediğimiz süreçte hukuki olarak yol kat etmiş bulunuyoruz. Berfin‘e asitli saldırıyı gerçekleştirdiği isnadı ile tutuklanan sanık C.O.Ç. hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüsten dava açılmıştır. Hazırlık soruşturması kasten yaralamadan yürütülmüş ancak sürecin sonunda kadına yönelik şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiği kabul edilmiş ve dava kasten öldürmeden açılmıştır. Halihazırda yürürlükte bulunan TCK kadına yönelik şiddette henüz gerekli düzenlemeleri yapmadı. Ancak Berfin´in dosyası bu konuda atılacak adımlardan biri ve devamının gelmesi için tüm kadın arkadaşlarımızla mücadele etmeye dayanışma sergilemeye devam edeceğiz. Yargı reformu paketinde her ne kadar kadına şiddet durumunda bir düzenleme var isede infaz rejiminde doğru orantılı bir düzenleme öngörülmemiştir. Bu yanıyla düzenlemenin de eksik olduğuna dair bu vesile ile tırnak içinde bir hatırlatma yapmak istiyoruz' dedi.

Dava, Temmuz´da başlayacak
Berfin´in duruşmasının 04 Temmuz 2019 tarihinde saat 10.45´de İskenderun Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesinde görüleceğini ifade eden Mert, şunları söyledi: 'Hatay Barosu ve Adana Barosu Kadın hakları komisyonu davaya müdahil olmuştur. Hatay Barosundan kişisel olarak katkı sunan değerli meslektaşlarımızda gücümüze güç katacaktır. Ayrıca destek olmayan isteyen herkesi bizimle mücadeleye davet ediyoruz. Berfin 13 haziranda Bodrum´a kontrolleri yapılmak üzere gidecek. Ameliyat tarihi olarak 17 Haziran belirlenmişti. Ancak doktor kontrollerini yapıp değerlerine baktıktan sonra tarihte değişiklik olma ihtimali var. Hastane süresince ameliyat masrafları konusu bilindiği üzere çözüldü. Emeği katkısı geçen Sağlık bakanlığına, Acıbadem Hastanesine, Dr. Mehmet Mutaf´a ve bu süreçte ısrarlı çabalarıyla bize destek veren Ayşe Arman´a teşekkür ederiz. Ancak tüm masraflar henüz çözülmüş değil. Bodrum´da kalacak yer, kaldıkları süre içerisinde kişisel harcamalara, yeme ,içme gibi harcamalara destek olmak için İskenderun Kadın Platformu dayanışma çağrısı yapıyor. İlk tepki Hatay Birlikte Güçlüyüz kadın dayanışmasından geldi. 17 Haziran´da Antakya Sümerler Amfi tiyatroda bir dayanışma etkinliği düzenledi. Tüm dostları bu etkinliğe davet ediyoruz. Bodrum da bulunduğu sürece destek olacağına söz veren Bodrum Kadın Dayanışmasına selamlarımızı yolluyoruz. Birlikte bir kadın mücadelesiyle Berfin´e geleceğe umut örmek için çalışmaya devam ediyoruz. Vardık, varız, var olacağız.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00