İki dernek, çalışmalarını değerlendirdi

Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle her çarşamba düzenlenen ´geleneksel çarşamba sohbetinde, 2019 yılının değerlendirmesini yaptı, 2020´ye ilişkin yapılması önerilen konular g

GÜNCEL 10.01.2020 11:21:04 0
İki dernek, çalışmalarını değerlendirdi

Akın Bodur/İskenderun

Derneklerin yöneticilerinden Mehmet Berkyürek, iki derneğin geçen yıl yaptığı çalışmaları anımsattı, 2020´de etkinlikleri çeşitlendirmenin yararlı olacağını iade etti. Berkyürek, Mayıs ayında yapılması planlanan Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat etkinliklerinin Çukurova yöresinde gerçekleşeceğini, İskenderun´da da etkinlik yapılmasının önerildiğini, ancak mekansal sorun yaşanma ihtimali bulunduğunu anlattı. Etkinliklerin kentlerin tanıtımını getirdiğini ifade eden Berkyürek, yapılacak etkinliklere diğer kentlerden kuruluşların da katkı sunduğunu, anımsattı. Üyeler iye yaptığı değerlendirmede, İskenderun belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile meslek odaları ve özel okulların alanlarının yapılacak işbirliği ile kullanılabileceğini ifade etti.
Dernek yöneticilerinden Recep Yıldırım da iki derneğin yaptığı etkinlikler ve kentin kültür ve sanat yapımına sunduğu katkının çok önemli olduğunu, İskenderun´da bu işlevi yerine getiren başka bir sivil toplum kuruluşunun bulunmadığını ifade ederek, 'Bu da bize bazı sorumluluklar yüklüyor' diye konuştu. 2020´de genç insanlara daha çok kürsüde yer verilmesinin iyi olacağını belirten Yıldırım, gençlere kürsü vererek, sorumluluklar da yüklenebileceğini kaydetti. Yıldırım, 'Buradaki kürsü, onların gelişmesi, tanınması, tanışmasına zemin hazırlar. Katılımcılar da kent ve bölge, coğrafyayla ilgili bilgileri paylaşma imkanı bulabilirler' dedi. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat etkinliklerinde, kültür ve sanat etkinliğine katılmayı sürdüreceklerini anlatan yıldırım, 'Etkinliğin İskenderun´da yapılabilmesi için salon ve zemin sıkıntımız var. Onu sağlayabilirsek, etkinliklerin bir bölümü İskenderun´da yapılabilir, sağlanamazsa etkinlikler Mersin´de gerçekleştirilecek.Etkinlikler Mersin´de yapılırsa oraya da katılabiliriz; ki tren seferleri bu katılımı ulaşım açısından kolaylaştıracaktır' değerlendirmesini yaptı. Önümüzdeki dönemde tiyatro ve şiir etkinlik önerileri bulunduğunu, bunları değerlendirmek istediklerini de kaydeden Yıldırım, kentin, kültür ve sanat merkezine ihtiyacı bulunduğunu, yerel sanatçıların o merkezde eserlerini ve yeteneklerini değerlendirebileceğini belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00