İki ilçenin manastır kavgası

Defne Belediye Meclisi, Samandağ Kaymakamlığının, Hatay´ın büyükşehir olmasından öncesinde olduğu gibi St. Simon Manastırı´nın bulunduğu bölgenin Samandağ´a iade edilmesi talebini reddetti.

HATAY 28.01.2018 17:11:43 0
İki ilçenin manastır kavgası

Akın Bodur

Defne Belediye Meclisi, St. Simon Manastırı´nın bulunduğu bölgenin Defne´de kalmasına karar verdi. Meclis, 05 Ocak 2018 gün ve 7 sayılı kararında, red talebine gerekçe olarak, yüz ölçümünün darlığı ve nüfus yoğunluğunu gösterdi.

Talep, oybirliğiyle reddedildi
Kentte 37 mahalle bulunduğu anımsatılan ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ile katip üyeler Müfide Miçooğulları ve Vildan Gezgin´in imzalarını taşılan meclisi kararında şunlara yer verildi: 'Akdeniz mahallesinde kain M.S. 6. yüzyılda inşa edildiği bilinen St. Simon Manastırının bulunduğu bölgenin Samandağ ilçesi sınırlarına dahil edlmesi hakkındaki talebi içeren Samandağ Kaymakamlığının 25.09.2017 tarih ve 2068 sayı yazıları ve bu talebe istinaden Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzün 11.12.1017 tarih ve 206 sayılı teklif yazıları görüşüldü. Meclisimizce konu üzerne yapılan görümeler neticesinde, ilçemizin yüzölçümü itibarı ile ilimizin en yoğun nüfusa sahip ilçesi olması sebebiyle böyle bir devir işleminin ilçe sınırlarını daha da daraltacağı, gerek bölge ve gerekse ilçe halkının çeşitli kesimleriyle yapılan görüşme ve istişareler neticesinde tarihi ve kültürel değere sahip St. Simon Manastırının bulunduğu bölgenin başka ilçeye devredilmesine şiddetle karşı çıkıldığı müşahede edilmiştir. Belirtilen sebe;ler ile ilçemiz hak ve menfaatleri dikkate alınarak, St. Simon Manastırının olduğu bölgenin Samandağ ilçe sınırlarına devredilmesi yönündeki talebin ret edilmesi meclisimizce uygun görüşmüş olup; meclis oyuna sunulan karar 29 kabul görmüş ve karar oybirliği ile kabul edilmiştir.'

Vakıftan imza kampanyası
Daha önce Samandağ´a bağlı olan Aknehir beldesinin, Hatay´ın büyükşehir yasasıyla Defne ilçesine bağlanması üzerine Samandağ´a adını veren St. Simon Manastırı da Defne´ye katılmış oldu. Samandağ´da kurulan Ayhan Kara Vakfı da, St. Simon Manastırı´nın bulunduğu alanın yeniden Samandağ´a bağlanması için imza kampanyası başlattı. Vakıf başkanı Ayhan Kara, 'St. Simon Manastırı´nın ait olduğu Samandağ´a iadesi için imza kampanyamıza başlamış bulunuyoruz. Tüm Hatay halkını bu hatanın düzeltilmesi için kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz' açıklamasını yaptı. Kara, internet ortamında da yayınlanan imza kampanyası formunun çıkış alınarak, imza toplanabileceğin ve bu yolla da kampanyaya katkı sunulabileceğni ifade etti.


Anahtar Kelimeler: ilçenin manastır kavgası

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00