İki ilçeye hastane önergesi

Milletvekili Oruç, Arsuz´daki imza kampanyasını önergeyle Meclis´e taşıdı

GÜNCEL 10.01.2019 11:08:01 0
İki ilçeye hastane önergesi

Akın Bodur/İskenderun

Defne ve Arsuz´a devlet hastanesi yapımı birkez daha parlamentoya geldi. Arsuz´a hastane yapımı çin başlatılan imza kampanyası da devam ediyor.
Hatay´ın üçüncü büyük ilçesi olan Defne ile 88 bin nüfuslu Arsuz´da devlet hastanelerinin bulunmadığını belirten Samandağlı olan Adana Milletvekili Tüllay Hatimoğulları Oruç, önergesinde, 'Trafik kazalarında kaybedilmiş olan gençlerin ardından Arsuz halkı ´Arsuz´a hastane istiyoruz´ imza kampanyası başlatmıştır. Kampanya metninde ´2018 ve öncesinde hızlı müdahelede bulunulamadığı için birçok canımızı kaybettik. En yakın devlet hastanesi 35 kilometre uzaklıktaki İskenderun ilçesinde bulunmaktadır ve hızlı müdahele gereken olaylar bu sebepten ötürü ölümle sonuçlanmaktadır' ifadesine yer verdi.

Hastane için imza kampanyası sürüyor
Arsuz´da yılbaşı akşamı meydana gelen motosiklet trafik kazasında lise öğrencileri Mahir Ekenel ve Eren Tultak´ın yaşamını yitirmesi sonrası başlatılan ´hastane potestosu´ imza kampanyasıyla sürüyor.
'Arsuz´a Devlet hastanesi istiyoruz' istemiyle başlatılan imza kampanyası yazılı metine atılan imzanın yanı sıra sosyal medyada da devam ediyor. Arsuz´a hastane istemiyle başlatılan kampanya, sosyal medyada 'http://chng.it/YZVnDGpqVx' adresinden sürüyor. Kampanyada en az beş bine yakın imzaya ulaşılmak istendiği belirtildi.

Oruç, önergeyle Meclis´e taşıdı
Milletvzekil Oruç, önergesinde, Defne´de aile doktorları (ASM) dışında görev yapan sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Defne halkı ´Defne İlçesi Devlet Hastanesi Platformu´ adı altında taleplerini çeşitli şekillerde dile getirmişse de halen acil bir durumda sağlık hizmetine ulaşabilmek saatlerini almaktadır. Trafik kazalarında kaybedilmiş olan gençlerin ardından Arsuz halkı ´Arsuz´a hastane istiyoruz´ imza kampanyası başlatmıştır. Kampanya metninde ´2018 ve öncesinde hızlı müdahelede bulunulamadığı için birçok canımızı kaybettik. En yakın devlet hastanesi 35 kilometre uzaklıktaki İskenderun ilçesinde bulunmaktadır ve hızlı müdahele gereken olaylar bu sebepten ötürü ölümle sonuçlanmaktadır. İlçemizde devlet hastanesi eksikliğini ciddi şekilde hissetmekteyiz´ denilmiştir' ifadesine yer verdi.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Defne´de Devlet Hastanesi açılması için vatandaşların yapmış olduğu başvurular neden sonuçsuz kalmıştır? Konunun Meclis´te defalarca gündem edilmiş olmasına, hatta hastane yapımı takibi sözleri alınmış olmasına rağmen neden halen bu konuda somut bir adım atılmamıştır? Defne Devlet Hastanesi´nin kurulması için fizibilite çalışmaları yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu çalışmalar hangi aşamadadır? Arsuz ilçesinde halkın sağlık hizmetine erişimi konusunda yaşanan sorunları önlemek ve bu erişimi sağlamak üzere devlet hastanesi açılması için bakanlığınızın çalışmaları var mıdır? Anayasa´nın 56. maddesi ´Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlar...´ hükmü gereğince vatandaşların sağlık hizmetine erişimini sağlamak, Bakanlığınızın görevidir. Bu konuda bakanlığınızca bahsi geçen ilçelerde yapılması planlanan çalışmalarınız var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00