İki kentte orman yangını

Antakya´nın kırsaldaki yerleşim alanlarından Kisecik mahallesi ile İskenderun´un denizciler mahallesindeki önceki gün çıkan yangınlarda, ormanlık alan yandı.

GÜNCEL 27.11.2019 10:56:25 0
İki kentte orman yangını

Akın Bodur/İskenderun

 Kisecik´teki yangında 300 metrelik alandaki ormanlık alan zarar gördü. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangına üç arazözle müdahale eden ekilerin, yangını büyümeden söndürdüğünü açıkladı. Ayrıca, İskenderun´un Denizciler mahallesinde önceki akşam ağaçlık alanda çıkan yangında, ormanlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyüdüğü belirtilen yangına müdahale eden Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alıp, söndürdü.
Öte yandan İskenderun´un İsmet İnönü Mahallesindeki bir tavukçu deposunda da yangın çıktı. İlk bilgilere göre yangının çıkış nedeni bilinmezken, yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınıp, söndürüldü. Can kaybının yaşyanmadığı yangında, maddi zararın meydana geldiği ifade edildi.

Bölgede orman yangın arttı
Bölgede yaşanan yangınlara hızlı müdahale ettiklerini ve bazı yangınların insan kaynaklı olduğunu belirten Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, bu yıl Hatay, Kilis, Antep ve Kahramanmaraş illerinde 150´ye yakın yangın yasandığını ifade ederek, 'Bu çok fazla bi rakam. Ekim ve Kasım aylarında bölgemizde yangın yaşanmazken, 30 civarında yangın yaşadık. Tüm vatandaşların duyarlı olmasını, piknik mesire yerinde piknik yapmasını, duman görünce 112 ve 177 nolu telefonu aramalarını istiyoruz. tarım alanlarındaki bağ, bahçe ve zeytin temizliğine de yağışlardan sonra başlanması, olası yangınlar azaltacaktır. Avcılar ve çobanların yaktığı ateşlerde de çok dikkatli olmalarını ve mutlaka tam olarak söndürmelerini istiyoruz. Akdeniz bölgesinde yılın 12 ayında yangın çıkabildiğinin unutulmamasını istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, özellikle Dörtyol bölgesinde çok fazla yangın yaşandığını belirtti ve yörede görev yapan basın gazetecilerin vatandaşı uyarıcı haberler yapmasını beklediklerini de kaydetti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62