İki korodan konser

Hatay Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğiyle Antakya´da her cumartesi günü düzenlenen Medeniyetler Korosu konserinde, hafta sonu Leverkusen Musiki Cemiyeti Korosu da sahne aldı.

GÜNCEL 15.10.2019 10:44:19 0
İki korodan konser

Antakya/SES

 Antakya´daki Hatay Kültür Merkezindeki konserde sahne alan şef İbrahim Emin İzgialp yönetimindeki Leverkusen Musiki Cemiyeti Korosu ile Yılmaz Özfırat şefliğindeki Antakya Medeniyetler Korosu, eserleri katılımcılar için seslendirdi.
Leverkusen Musiki Cemiyeti Korosu, Uşşak, Hicaz, Kürdilihicazkar ve Nihavend makamındaki eserleri seslendirirken, Antakya Medeniyetler Korosu da farklı dinlere ait ilahi ve repertuarındaki eserleri okudu.
Konserde konuşan Leverkusen Musiki Cemiyeti Başkanı Münir Çelik, Antakya Medeniyetler Korosu ile birlikte konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Koro üyelerinin çoğunluğunun Almanya´da yaşayan Türklerden oluştuğunu ifade eden Çelik, Alman vatandaşların da yer aldığı koroda Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiğini söyledi. Antakya Medeniyetler korosunun, TSK´nın Suriye´de terör örgütlerine yönelik yaptığı Barış Pınarı Harekatına destek verdiğini ifade eden Özfırat da şunları söyledi: 'Koros olarak seslendirdiğimiz ilahi ve kasideleri şehitlerimiz ve sınır ötesinde operasyonda olan mehmetçiklerimiz için seslendirdik. Dualarımız askerlerimizle. Bizle birlikte sahne alan Leverkusen Musiki Cemiyeti ekibine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23